Harvard niet meer zo prestigieus

De Amerikaanse Harvard Business School is zijn eerste plaats kwijt op de ranglijst van managementsopleidingen. Uit een ranglijst van internationale managementsinstituten die de Britse zakenkrant Financial Times jaarlijks opstelt, blijkt dat de eerste plaats nu is weggelegd voor de Wharton-opleiding van de universiteit van Pennsylvania.

Wharton heeft de eerste plaats onder opleidingen tot Master of Business Administration (MBA) verdiend door zijn ruime onderzoeksmogelijkheden. Ook de variatie in nationaliteiten van zijn studenten leidde ertoe dat Harvard voor het eerst van de koppositie is verdreven, aldus de Financial Times.

Het beste Europese instituut is de Franse Insead-opleiding. Het staat op de zevende plaats. Vorig jaar begon prins Constantijn, de jongste zoon van koningin Beatrix en prins Claus, daar met zijn MBA-opleiding. Zijn broer Johan-Friso heeft daar ook op school gezeten. Insead verdrong Londen Business School naar de achtste plek.

Er staan drie Nederlandse opleidingen op de ranglijst. De hoogste plaats voor een Nederlands instituut is de 27ste. Die eer is weggelegd voor Rotterdam School of Business. Nijenrode in Breukelen staat op de zeventigste plaats.

Ben ik blij dat ik B.A. doe in Rotterdam