Maradona en Pele kibbelen om titel

De twee voetbalhelden Diego Armando Maradona en Pele zijn verwikkeld in een ordinair gekibbel om de vraag wie de beste is. De ruzie is losgebarsten naar aanleiding van een enquete van de FIFA om de beste voetballer van de twintigste eeuw te kiezen. De uitslag van de peiling wordt maandag in Rome bekendgemaakt.

Naar verluidt hebben de deelnemers aan de enquete via internet in meerderheid voor de Argentijnse ster gestemd, maar zou de FIFA niet graag Maradona als grootste voetballer van de eeuw promoten, omdat hij tot twee keer toe geschorst is wegens het gebruik van verboden middelen. Maradona heeft bovendien vaak kritiek geuit op de FIFA. Daarom zou de FIFA liever de Braziliaan Pele naar voren schuiven. Volgens andere geruchten wil de FIFA de zaak oplossen door niet EEn maar drie winnaars aan te wijzen. De Argentijn Alfredo Di Stefano zou dan geeerd worden als beste voetballer tot aan de jaren '50, Pele als beste van de jaren '60 en '70 en Maradona als beste van de laatste decennia.

Maradona heeft gezegd dat hij niet van plan is deze eer te delen, noch met Pele noch met welke andere voetballer dan ook. Pele heeft gereageerd door te suggereren dat er zowel in Brazilie als in Argentinie heel veel voetballers zijn geweest die meer klasse hadden dan Maradona.