Swingen met honden?

daddycool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als uw hond al blindelings gehoorzaamt en alle kunstjes uit den treure kent, dan wordt het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging: dansen. Martin Gaus werpt zich op als dansleraar. Gisteren introduceerde hij in zijn gedragscentrum in Lelystad zijn allernieuwste cursus: Dancing Doggies.

De basis is simpel. Met een snoepje en een speeltje leer je je hond rondjes draaien: eerst om je benen en later tussen je benen door. Daarna leer je het dier ook nog eens op twee poten lopen en huppelen door hem lekkers te geven. Als dat redelijk lukt dan is het tijd om die kunstjes ook eens op muziek uit te proberen.

Gaus: "Honden vinden het heerlijk, dat kun je zien aan hun oren en aan de staart. Je merkt het ook als de muziek klinkt: dan willen ze ineens dansen.'

Dansen met je hond bestaat nog geen tien jaar. In Canada werd in 1991 voor het eerst een demonstratie Doggie Dancing gegeven. Volgens Gaus heeft deze manier van dansen sindsdien de wereld veroverd. "En terecht, want zowel hond als eigenaar beleeft er veel plezier aan', zo houdt hij het toegestroomde publiek voor.