Cafeïne in frisdrank verslavend

_joepie_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Cafeïne die door producenten in frisdrank wordt verwerkt, wordt toegevoegd om consumenten verslaafd te maken aan de soft drinks, niet om er smaak aan toe te voegen, zo maakten onderzoekers van de gerenommeerde John Hopkins Universiteit in de VS gisteren bekend.
De meeste frisdrankgebruikers kunnen het verschil tussen drankjes met of zonder cafeïne niet proeven: slechts acht procent van hen herkent het onderscheid.

Aan rond zeventig procent van de frisdranken in de VS is cafeïne toegevoegd. De Amerikanen dronken in 1998 zo'n 57 miljard liter frisdrank.

Het onderzoeksrapport wijst erop dat er vooral een verslavingsgevaar bestaat voor kinderen; volwassenen zouden zich gemakkelijker over de verslaving heen kunnen zetten.

De frisdrankindustrie noemde het rapport "onverantwoordelijk" en houdt vol dat de cafeïne louter als smaakverhogend middel wordt toegevoegd.

Even voor de heren onderzoekers: Ook KOFFIE zonder cafeïne is bijzonder goed te drinken. Misschien voegen ze aan gewone koffie wel stiekum cafeïne toe om mensen verslaafd te maken !!