Geen Match of the Day meer

DIGGER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse nationale omroep, de BBC mag vanaf 2001 geen beelden meer uitzenden van wedstrijden uit de Premier League. De BBC verloor het gevecht om de rechten van de commerciele concurrent ITV, dat 61 miljoen pond betaald voor 3 jaar, daar waar de BBC er 'slechts' 40 miljoen voor over had. Opvallend is overigens dat de BBC voor het huidige contract, welke 2 jaar geleden in ging, nog maar 20 miljoen pond op tafel hoefde te leggen.

Ondertussen behoudt BSkyB, een lievelingskindje van Magnaat Rupert Murduch en aandeelhouder van diverse Briste voetbalclubs, de rechten om per jaar 66 (6 meer als momenteel) Premier League wedstrijden live uit te zenden. Dit voor het 'koopje' van 1.11 miljard pond voor 3 jaar.

Tenslotte verwierf Kabelmaatschappij NTL zich de rechten voor het uitzenden van 40 wedstrijden per jaar via het 'Pay per view' systeem wat ze 328 miljoen pond kostte voor 3 jaar.

Match of the Day zal derhalve dus verdwijnen op de BBC op zaterdagavond. Jammer, want het was een instituut. Nu zijn wij Nederlanders gedwongen om canal+ te gaan kijken als we nog willen kunnen genieten van Konterman, Nilis, De Goey, Stam en consorten