FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 juni 2000

Dreigbrief voor Supporters

Johan / Demon22 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep van ongeveer 450 Feyenoord supporters hebben een dreigbrief van de Rotterdamse politie ontvangen. Opvallend genoeg, zitten hier ook enkele zgn. 'Goldcardhouders bij.

Een fragment uit de brief;

De politie Rotterdam-Rijnmond is altijd in de buurt, gezien of ongezien. Houdt daar rekening mee. Wij treden direct op bij ordeverstoringen. Wij accepteren niets dat het voetbalfeest kan verstoren. Gearresteerde supporters kunnen rekenen op een fikse geldboete of zelfs worden ingesloten in een politiebureau. Ook kan snel de toegang tot het stadion worden ontzegd. Dit geldt zeker voor de EK-periode, maar ook daarna.

Voor het hele artikel, zie de feyenoord fanpage

Stam doet toch niet mee tegen Denen

illco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bondscoach Frank Rijkaard noemde het al een flinke tegenvaller, toen Jaap Stam dinsdag tijdens een training een liesblessure opliep. Donderdag viel de uiteindelijke beslissing dat Jaap Stam vrijdag niet kan worden opgesteld.

Ex-Feyenoorder Konterman zal Stam moeten vervangen. Voordeel is wel dat hij zich al vroeg heeft kunnen voorbereiden op zijn optreden tegen Denemarken. Als we de verslagen mogen geloven, zijn de de Denen ondanks hun pak slaag van Frankrijk (3-0) nog altijd zeer positief en relaxed.

We shall see tomorrow

Supportersrellen breken uit in Eindhoven

Het is zover, de eerste rellen tijdens EURO2000 zijn een feit. Enkele uren voor de wedstrijd tussen hun nationale teams zijn de Turkse en Zweedse supporters op de Eindhovense Markt met elkaar slaags geraakt. De ME heeft de groepen uit elkaar gedreven en voert charges uit.

De vechtpartijen begonnen toen de fans elkaar gingen bekogelen met flessen en bierblikjes. Tot dat moment heerste er een ontspannen sfeer.

Vermoeden bestaat dat Engelsen die in Zweedse shirts lopen de rellen begonnen waren. De Engelsen zouden de moord op de twee fans van Leeds United, eerder dit jaar in Instanbul, willen wreken.

Tja het broeide al een tijdje, heel jammer

Bank offline door schuld van 75 piek

Ook in de bankwereld zijn ze wel eens te laat met betalen. De site van de internationale zakenbank JP Morgan is deze week een dag offline geweest, vanwege een betalingsschuld van 75 gulden aan Network Solutions. De schuld betrof het jaarlijkse bedrag van zo'n f.75,= voor de domeinnaam "www.jpmorgan.com".

Volgens Network Solutions was de bank tot vier maal toe zonder resultaat aangemaand om te betalen. Inmiddels is de site weer in de lucht.

Ik ben benieuwd wat dit geintje zo'n bank daadwerkelijk kost .

Pil voor koopverslaafden

Een Amerikaans farmaceutisch bedrijf test op dit moment een medicijn tegen koopverslaving. Het middel, dat lijkt op de antidepressie-zooi Prozac, verhoogt de hoeveelheid serotonine in de hersenen. Het negatieve zelfbeeld, dat volgens medici aan de koopverslaving ten grondslag ligt, wordt hierdoor verminderd.

Het middel wordt nu op een groep van 24 mensen getest, waarvan de helft de echte pil krijgt en de andere helft een snoepje ofzo .

Koopziekte is een serieus probleem in de States, waar zo'n 15 miljoen mensen aan lijden. 90% daarvan zijn vrouwen, die vooral make-up, kleren en juwelen kopen.

Als het werkt zullen mannen dus vaker "het jawoord" geven .

Maffia naar de beurs

Als de maffia geld ruikt, dan zijn ze er als de kippen bij. En waar valt nou meer geld te halen als op Wallstreet . Het beeld dat de maffia zich alleen bezighoudt met drugshandel, smokkel, gokken en afpersing is dus achterhaald.

In wat Amerikaanse autoriteiten de grootste beursfraudezaak ooit noemen, zijn in enkele Amerikaanse staten woensdag 98 verdachten opgepak, onder hen 11 leden van de vijf grootste maffiafamilies van New York. Zij kochten aandelen van kleine bedrijfjes, waarna beurshandelaren onder druk werden gezet om deze aan te prijzen bij oudere rijke New Yorkers. Gevolg was dat de prijzen omhoog gingen en de maffia met de winsten ging strijken.

De maffia zou zo'n 115 miljoen gulden hebben verdiend aan deze fraude op en rond Wall Street.

Ja, je moet met je tijd meegaan he

Bubbelende frisdrank is gevaarlijk

Arnof had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse geleerde beweert dat pubers die regelmatig koolzuurhoudende frisdranken drinken, 3 maal meer kans hebben op botfracturen. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat meisjes op lange termijn zelfs last kunnen krijgen van osteoporose, oftewel botbreuk ten gevolge van ontkalking.

Een andere theorie stelt echter dat de tieners simpelweg een gebrek aan calcium hebben, omdat zij frisdrank drinken in plaats van melk.

De tweede theorie lijkt me aannemelijker


Nederlanders zijn echte reetvegers

Felis Sylvestris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders gebruikten nog nooit zoveel toiletpapier als in 1999. Een gemiddeld gezin veegde bijna tien rollen pleepapier in de maand weg. In totaal zijn vorig jaar 759 miljoen rollen wc-papier gebruikt, dat is 409 miljoen piek aan wc-papier .

Het stijgend gebruik van de opgerolde velletjes wordt volgens papierproducenten niet alleen veroorzaakt door de bevolkingsgroei, maar ook doordat de consument overstapten van het goedkope grijze "schuurpapier" op het luxere meerlaagse spul. Gebruikers van luxe wc-papier moeten vaker naar de winkel omdat er doorgaans minder velletjes op een rol zitten.

759 miljoen rollen....hoeveel velletjes zijn dat??

Gunstige economische omstandigheden dragen er aan bij dat Nederlanders hun billen betere verzorging kunnen geven. Bewijs hiervoor is ondermeer de omzetstijging van het vochtige toiletpapier met 5 procent in vergelijking met 1998.

Het gebruik van toiletpapier dateert pas uit 1930. Daarvoor werden hulpstukken als gras, mos, platte steentjes, oude kranten, zand, water en zelfs dennenappels gebruikt. De consument is echter steeds meer op zoek naar comfort en gemak, ook op het kleinste kamertje.

De markt voor wc-papier heeft volgens de producenten haar top nog niet bereikt. De Nederlandse bevolking groeit nog steeds. Daarnaast gebruikt nu nog 16 procent van de huidige bevolking eenlaags toiletpapier. Maar verwacht wordt dat deze fanatici, die nu nog omwille van een beter milieu de ontberingen van het 'schuurpapier' doorstaan, uiteindelijk ook overstag gaan voor het zachte wc-papier. Ook de intrede van welriekend wc-papier zal niet lang op zich laten wachten, zegt een woordvoerder van fabrikant Kimberly Clark.


MennoBuch moet dienstverlenen

Menno Buch is gisteren veroordeeld tot 240 uur dienstverlening. Met het arrest van het Haagse gerechtshof is een eind gekomen aan een al jaren slepende zaak, waarin Buch werd verdacht de fiscus te hebben getild.

Volgens de FIOD betaalde Buch zijn telefoonsex-dames zwart uit, waardoor de schatkist ruim 6 miljoen gulden is mis gelopen. Tijdens de hogerberoepzitting bleek, dat het werkelijke ruim 10 keer lager lag. Toch vond het Haagse Hof dat Menno een straf verdiende. Buch wil zijn taakstraf uitvoeren in het AMD.

Valt alweer mee dat hij zijn taak niet wil uitvoeren in een bordeel

Problemen bij Duitsers

DIGGER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Oliver Bierhof, de spits van Duitsland, zal de komende 2 EK wedstrijden, zaterdag tegen Engeland en woensdag tegen Portugal, aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvaller liep woensdag tijdens de training een spierschuering op in de kuit.

Tevens is het de vraag of Lothar Matthaus in de basis zal opdraven, daar de Duitse pers de grond gelijk maakt met de 39 jarige recordinternational. De pers legt de voornaamste reden voor de wanvertoning van de Duitsers bij het slechte optreden van de Libero.

"De Hele wereld lacht om ons", Kopt Bild, "Lothar, stop er mee", is het advies van de Kolner Express. Die Welt Verwacht een opstand van de andere spelers als coach Ribbeck de veteraan toch opstelt.

Ribbeck zelf liet overigens weten op de persconferentie dat Lothar zijn favorite speler is, maar niet daarom, maar om zijn kwaliteiten in de basis staat maar weigerde zekerheid te geven of dit zaterdag ook het geval zal zijn.

De BBC liet na de wedstrijd van Duitsland tegen Roemenie via een video Analyse precies zien waarom ze daar hoopten dat Lothar wel spelen zou: Hij kwam immers overal te laat en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan

Overigens kent Engeland zo ook haar problemen, zie daarvoor ook het EK nieuws hieronder.

Geen Match of the Day meer

DIGGER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse nationale omroep, de BBC mag vanaf 2001 geen beelden meer uitzenden van wedstrijden uit de Premier League. De BBC verloor het gevecht om de rechten van de commerciele concurrent ITV, dat 61 miljoen pond betaald voor 3 jaar, daar waar de BBC er 'slechts' 40 miljoen voor over had. Opvallend is overigens dat de BBC voor het huidige contract, welke 2 jaar geleden in ging, nog maar 20 miljoen pond op tafel hoefde te leggen.

Ondertussen behoudt BSkyB, een lievelingskindje van Magnaat Rupert Murduch en aandeelhouder van diverse Briste voetbalclubs, de rechten om per jaar 66 (6 meer als momenteel) Premier League wedstrijden live uit te zenden. Dit voor het 'koopje' van 1.11 miljard pond voor 3 jaar.

Tenslotte verwierf Kabelmaatschappij NTL zich de rechten voor het uitzenden van 40 wedstrijden per jaar via het 'Pay per view' systeem wat ze 328 miljoen pond kostte voor 3 jaar.

Match of the Day zal derhalve dus verdwijnen op de BBC op zaterdagavond. Jammer, want het was een instituut. Nu zijn wij Nederlanders gedwongen om canal+ te gaan kijken als we nog willen kunnen genieten van Konterman, Nilis, De Goey, Stam en consorten

Engelse hooligans uit op wraak

DIGGER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hooligans uit Engeland en Italie hebben afgesproken om wraak te nemen op Turkse fans voor de moord op twee Leeds United FC fans 2 maanden geleden is Istanbul, toen de Engelse club daar voor de halve finale van de UEFA cup speelde tegen het Turkse Galatasary. De actie zal in Brussel of Eindhoven gaan plaatsvinden, volgens de BVD

Ik ben dit soort 'opjut' berichten zelf eigenlijk helemaal zat, maar goed, hopen maar dat dit onzin is, net als alle andere berichten over hooliganisme bij het EK tot nu toe.

Ook Verstappen in de ban van Oranje!

meerdere Fok!kers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De oranje gekte treft zelfs onze Nederlandse Formule 1 coureur, Joske Verstappen. Speciaal voor de komende Grand Prix in Canada, zal Jos met een aparte helm rijden. De helm is geheel oranje uitgevoerd met een zwarte KNVB leeuw op de zijkant.

Erg strak maareh... veranderen van design brengt over algemeen geen geluk, Jos Kijk maar naar M. Schumacher (Monaco), Irvine (hele seizoen ) en Alesi (laatste jaren).

België - Italië (0-2)

Aangezien MeneerTim vandaag officieel is geslaagd voor zijn HAVO-examen (waarvoor gefeliciteerd), ga ik het dus zelf nog een keer proberen.

Ik zal beginnen met de basis-elf van beide ploegen.

Italië:

12 - Toldo
3 - Maldini (A)
4 - Albertini
5 - Cannavaro
8 - Conte
9 - Inzaghi
13 - Nesta
15 - Juliano
17 - Zambrotta
18 - Fiore
20 - Totti

België:

1 - De Wilde
2 - Deflandre
3 - Valgaeren
4 - Staelens (A)
6 - Vanderheaghe
7 - Wilmots
8 - Goor
9 - E. Mpenza
10 - Strupar
14 - Verheyen
18 - Van Kerckhoven

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.