JEZUS LEEFT

37 politieke partijen doen mee met de Kamerverkiezingen in maart 2021.
Eigenlijk 41 maar 4 haalden het in de eindsprint niet. Er waren er op 1 februari 2021 89 geregistreerd en uiteindelijk vallen er 52 in het voorproces af, dan wel door onjuistheden in de aanlevering, dan wel door een tekort aan ondersteuningsverklaringen. Alles is haarfijn beschreven in de documenten van de kiesraad. Ik had eigenlijk 17 miljoen aanmeldingen verwacht.

Willem Engel doet ook mee, Lijst 33, de honden lusten geen brood van zijn stellingnames. Hij leeft met een klein groepje gelijkgestemden op een klein eiland getoverd door Harry Potter. Daar moeten ze eigenlijk verplicht medicijnen slikken voor hun totaal wereldvreemde gedachtes, maar dat doen ze dus niet. Met alle gevolgen van dien, bijvoorbeeld dat ze mogen meedoen aan serieuze politiek bedrijven.

Eén van hun standpunten over democratie: We gaan echte en directe democratie invoeren. Met inspraak op alle niveaus zonder beroepspolitici.
• ‘We gaan echte en directe democratie invoeren. Met inspraak op alle niveaus zonder beroepspolitici.’

Kun je je dit voorstellen? In het Turkse partijtje Erdogan (DENK) zijn ook geen politieke professionals. Ze doen maar wat in de Kamer. We krijgen dus een tweede DENK met een stel achterlijk roeptoeters in de Kamer die eigenlijk alleen maar kostbare tijd roven en niets, maar dan ook helemaal niets, toevoegen.

Maar ook lijst 32, DFP, De Feest Partij van Johan Vlemmix. Je weet wel, degene die een neukpop op Patricia Paay liet lijken. Jawel, in zijn ‘feesttijd’ verkoopt hij levensechte sekspoppen. Eén van de regels uit zijn partijprogram:

• ‘DFP baseert zich op feiten en omstandigheden en komt waar mogelijk met oplossingsrichtingen.’

I rest my case. Vager kan niet, toch? Laat hij zijn eigen poppen nou gewoon goed doortesten en zich niet bemoeien met politiek.

Lijst 27, ‘Jezus Leeft’. Jezus die zelf op een politieke manier en ook letterlijk aan de paal genageld werd heeft nu een politieke partij? Rare paradox?
Punten uit hun programma:

• Kies voor zelfsupport. JEZUS LEEFT is tegen elke vorm van subsidie die gebruikt wordt om de mens te vermaken. Iedere recreatieve activiteit (b.v.    sport, cultuur e.d.) moet volledig selfsupporting zijn. Dit geldt niet voor activiteiten die als doel hebben de zwakken te ondersteunen.
• Kies voor Israël. JEZUS LEEFT staat naast Israël. Heel Israël (inclusief Judea en Samaria), met heel Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad, is voor het volk van Israël. De huidige problemen in het Midden-Oosten en in Israël kunnen alleen worden opgelost door afspraken te maken en samen te werken met Arabische gesprekspartners die niet uit zijn op de vernietiging van Israël en het Joodse volk.

En waar vind je die in godsnaam, serieuze Arabische gesprekspartners? Dat lukt al eeuwen niet, wat een arrogantie dat het nu wel lukt. Totaal ongeloofwaardig!
Kies voor Israël. Jezus Leeft weet waarschijnlijk niet dat het in Nederland meedoet? Maar ook alles wat het leven een beetje leuk maakt afschaffen? Wat was die Jezus eigenlijk voor een man? Jezus deed niet aan politiek en dat moesten zijn volgers ook gewoon zo houden. Kerk en politiek gescheiden!

Ik ben van mening dat deze versplintering er niet toe bijdraagt dat de ‘gewone’ Nederlander er iets mee opschiet. We bereiken niets wanneer er continu gepolderd moet worden om belangrijke issues in Nederland uitgevoerd te krijgen. Wanneer er hooguit vijf of zes partijen zijn heb je al snel een functionelere politieke macht.