Niet corona heerst, maar God regeert

‘Niet corona heerst, maar God regeert’, schreef het Reformatorisch Dagblad. ‘Hij zendt ziekte zoals ooit de plagen in Egypte, om de mens tot inkeer te brengen.’

Tablighi Jamaat, een religie afgeleid van de Islam, heeft zo’n beetje de meeste volgelingen in de wereld. In India is deze beweging er verantwoordelijk voor geweest dat het virus verspreid werd over heel zuid-Azië. Wat is er toch met deze geloofswaanzinnigen?

Maar ook hier. Ik kan in geschreven woorden niet mijn gevoel uitdrukken naar deze idioten in hun zwarte kledij en hun overtuiging dat zij een ticket hebben voor de hemel. Gelovigen in Urk en Staphorst, maar ook andere gemeentes, doen alsof zij onder directe bescherming van God staan. Maar in feite is dit simpelweg door een grondwet, nota bene door democratische wetten gemaakt. Het respect voor je medemens is er totaal niet. De kerken in die biblebelts zitten vol met individuen die denken boven iedere macht te staan. Ze voelen zich ook superieur.

Ik heb er geen woorden voor als ik die kerken met Kerstmis zie volstromen. Ik stel voor wanneer deze mensen corona krijgen ze door hun eigen brothers in arms te laten behandelen. We dwingen ze om een gedeelte van hun kerken om te bouwen naar IC’s en alle gelovigen die zich geroepen voelen mogen ze verplegen. Als je dan zo nodig ontkent dat je het coronavirus kan krijgen vanwege God, dan moet je het allemaal zelf oplossen. Trouwens, iedere klootzak die dit virus ontkent mag zijn eigen ziekenhuisrekening betalen. Polariserend? Klopt, polarisatie ontstaat wanneer er niet geluisterd wordt. Wanneer redelijkheid plaats maakt voor onredelijkheid.

Helaas ben ik tot mijn 19e lid geweest van zo’n sekte, tegen mijn wil. Maar wat heb je aan een wil wanneer die van je ouders weggenomen is. Ik was willoos, ook mijn broers en zussen waren willoos. Je wil kwam uit de bijbel en voor de rest was het verstandig precies te doen wat ouderlingen je voordroegen te doen. En ik denk dat hier de grondslag ligt voor die groepseigenwijsheid.