FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 augustus 2024

Uitslag Almere City - AZ

AZ heeft met de nodige moeite de eerste drie punten van het seizoen binnengehaald. In de eerste wedstrijd wonnen de Alkmaarders met 0-1 van Almere City. Maar wat het meest opviel dat scheidsrechter Martin van den Kerkhof drie man van het veld moest sturen met rood.

Ibrahim Sadiq zorgde na vier minuten al voor het openingsdoelpunt. De aanvaller kreeg de bal in de diepte aangespeeld en schoot vervolgens vanaf de rand van de zestien raak en liet daarbij de doelman van Almere City kansloos.

Daarna moest vooral scheidsrechter Van den Kerkhof meermaals optreden. Maxim Dekker moest met direct rood van het veld nadat de verdediger een counter eruit probeerde te halen, maar daarbij Kornelius Hansen hard raakte.

Almere City kon een kwartier lang genieten van het overtal, waarbij de thuisploeg wel gevaarlijk was. Maar toen besloot Baptiste Guillaume om zijn tegenstander te trappen, waarbij de bal niet in de buurt was. De scheidsrechter was het ontgaan, maar niet de VAR en ook hij mocht met direct rood vertrekken.

Wat betreft de rode kaarten was het nog niet gedaan. Tien minuten voor tijd kreeg ook Ricardo Visus rood. Na een harde tackle op Jordi Clasie mocht hij vertrekken en eindigde Almere City met negen man. Het bleef overigens 0-1 voor AZ.

Uitslag NEC - FC Twente

FC Twente is het eredivisieseizoen begonnen met een zuinige overwinning bij NEC. In Nijmegen werd het 1-2 voor de tukkers.

FC Twente zit tussen twee Champions League voorronde-duels met Red Bull Salzburg in. In Nijmegen begon de ploeg van Joseph Oosting direct goed aan de wedstrijd. Na acht minuten maakte Sam Lammers de 0-1 na goed voorbereidend werk van Sayfallah Ltaief.

Na de openingstreffer van Twente herstelde NEC zich goed. Eerst redde Lars Unnerstall nog knap op een inzet van Rober González, maar niet veel later maakte Kodai Sano alsnog gelijk. De Japanner zorgde met een kopbal voor de 1-1.

Dat was ook de ruststand en na rust zou FC Twente opnieuw op voorsprong komen. Alec van Hoorenbeeck maakte uit een corner de 1-2 en ditmaal wist de ploeg uit Enschede de voorsprong wel vast te houden en pakte FC Twente de eerste punten van het seizoen.

[OS] Tweelingzussen De Brouwer zorgen voor eerste Nederlandse medaille ooit bij synchroonzwemmen

Noortje en Bregje de Brouwer hebben bij het synchroonzwemmen brons gepakt op de Olympische Spelen van Parijs. Na de technische routine van vrijdag stonden de zusjes derde en na een goede vrije kür pakte Nederland het brons. China pakte het goud voor de Britten.

De Nederlandse tweelingzussen De Brouwer hadden op het afgelopen WK verrassend zilver gepakt en bij het EK wonnen ze het goud, dus waren de Nederlandse synchroonzwemsters kanshebbers voor een medaille.

Na de technische kür van vrijdag stond Nederland derde achter China en Oostenrijk, maar net voor Groot-Brittannië. Vandaag stond de vrije kür op het programma en als eerste van de kanshebbers voor een medaille was Oostenrijk aan de beurt. De Oostenrijkse zusjes Alexandri scoorden 288.4145 en namen de leiding.

Daarna was het de beurt aan de Britse synchroonzwemsters. Kate Shortman en Isabelle Thorpe zorgden met hun vrije kür voor een uitstekende score van 294.5085 en gingen voorbij Oostenrijkers in de stand en waren zeker van een medaille. Nederland met de tweelingzusjes Brouwer moest hoger scoren dan Oostenrijk om een mediale en deed dat ook. 293.6897 was net niet genoeg om voorbij de Britten te gaan, maar wel voldoende voor een medaille.

Welke medaille dat zou gaan worden was afhankelijk van China. Na de technische kür hadden de zusjes Wang dertien punten meer gescoord dan Nederland en zonder grote fouten was het goud binnen voor China. De Chinese dames scoorden in de vrije kür weliswaar minder dan Groot-Brittannië en Nederland, maar wel ruim voldoende voor het goud. De zusjes Brouwer zakten daarmee naar het brons, maar het was wel de eerste medaille ooit voor Nederland in het synchroonzwemmen.

Breakdance op de OS: Australië laat zien waarom dat een goed idee is!

Dit jaar was Breakdance voor het eerst onderdeel op de Olympische Spelen. Vooraf waren er veel kritieken te horen, maar de Australische inzending bij de dames liet zien waarom Breakdance bij de Olympische Spelen hoort.

Zeg eens eerlijk; is dit niet de beste breakdance die je ooit gezien hebt?

[OS] Van der Wouw naar halve finale sprinttoernooi, heren door bij Keirin

Vandaag is de voorlaatste dag van het wielertoernooi op de baan. Voor de sprinters staat vandaag bij de heren de keirin en bij de dames het sprinttoernooi op het programma. Wat betreft duuronderdelen wordt de enige medaille uitgereikt op de herenmadison.

Sprint Vrouwen
In vijf van de zes heats was de betere kwalificatietijd diegene die doorging in de achtste finale, de enige die deze trend verbrak was onze eigen Hetty van der Wouw, die opvallend makkelijk thuisfavoriete Mathilde Gros versloeg. Ook in de kwartfinale gingen alle wedstrijden 2-0 naar de dame die de snelste was in de kwalificatie, behalve in de strijd van Hetty van der Wouw, die 2-0 won van Sophie Capewell. De halve finale zal echter lastiger worden, tegen Lea Sophie Friedrich, de snelste in de kwalificaties. Deze zal morgen verreden worden.

Keirin heren
Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale in de keirin en hoeven niet te herkansen. Lavreysen was makkelijk de beste en Hoogland had weliswaar iets meer moeite, maar werd tweede in zijn heat en is zo ook door. In zijn heat werd de Maleisiër Awang gediskwalificeerd omdat hij te vroeg langs de 'derny' reed. De kwartfinales en verder zullen ook morgen worden afgewerkt.

Madison heren
Bij de madison was er een grote verrassing: Portugal pakte goud door in de laatste 40 ronden eerst rond te gaan en daarna de kop te kunnen pakken en de eindsprint te winnen. Hierbij werden de Portugezen mogelijk geholpen door de Italianen, die terwijl ze aan kop lagen een valpartij hadden, waardoor ze extra kracht moesten verspillen. Hierdoor lukte het niet meer om in de laatste sprint helemaal top te zijn. De Denen, die vroeg in de wedstrijd ook een rondje hadden werden derde. Nederland kwam niet echt in het stuk voor. Op 50 ronden van het eind probeerden ze een rondje te pakken, maar het lukte niet. Ze bleven zwemmen tussen voorkant en achterkant van het peloton en werden volledig gekookt. Een achtste plaats was het maximale. De gouden medaille voor Portugal was pas de zesde in de historie van het land, en voor het eerst buiten de atletiekbaan.

Politie houdt vrouw aan op verdenking van poging doodslag op naakte man

De politie hield in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus in de Spoorstraat te Breda een 42-jarige vrouw uit Tilburg aan. De vrouw wordt verdacht van poging doodslag / zware mishandeling, bedreiging en vernieling.

Politieagenten zagen die nacht rond 01.15 uur tijdens hun surveillance een vrouw op straat staan. Ze zat onder het bloed en stond te schreeuwen tegen een naakte, bebloede man, die in een woning in de Omegastraat stond. Uit onderzoek bleek dat de man (een 64-jarige Bredanaar) en de vrouw (een 42-jarige Tilburgse) bekenden van elkaar zijn. Ze hadden in het bijzijn van een bekende van de 64-jarige man ruzie met elkaar gehad. Die ruzie was nogal uit de hand gelopen. De man en de vrouw waren hierbij alle twee gewond geraakt. De vrouw zou bovendien een ruit van de woning van de man hebben vernield. Ook zou ze op straat de bekende van het slachtoffer, die getuige was van de ruzie, hebben bedreigd. Ze is aangehouden op verdenking van poging doodslag / zware mishandeling, bedreiging en vernieling.

De Bredanaar is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en moest zich daarna bij de huisartsenpost verder laten behandelen. De Tilburgse weigerde de medische zorg van het ambulancepersoneel. Zij is meegenomen naar een politiebureau en in de cel gezet. Ze wordt zaterdag verhoord.

Uitslag Feyenoord - Willem II

Feyenoord heeft de eerste competitiewedstrijd niet kunnen winnen. Onder de nieuwe trainer Brian Priske kwamen de Rotterdammers al snel op voorsprong en waren ook dominant tegen Willem II, maar gewonnen werd er niet: 1-1.

Na twaalf minuten kwam Feyenoord voor eigen publiek op 1-0. Na een mislukte omhaal van Santiago Gimenez kwam de bal voor de voeten Antoni Milambo die raak schoot. Feyenoord kreeg daarna voldoende kansen om de score te verdubbelen, maar de bal ging niet meer voorbij de doelman van Willem II.

In de tweede helft leek Feyenoord recht te hebben op een strafschop. Gimenez werd vastgehouden in de zestien, maar doordat er verbindingsproblemen waren met de VAR werd er niet ingegrepen.

Het bleef 1-0 en tien minuten voor tijd kwam Willem II langszij. De Tilburgers profiteerden van een inschattingsfout van Timon Wellenreuther en maakte Kyan Vaesen het doelpunt.

In de blessuretijd schoot Ramiz Zerrouki vanuit een vrije trap nog hard op de Tilburgse lat, maar het bleef 1-1.

[OS] Noorwegen verslaat Frankrijk in eigen huis en pakt handbalgoud

Noorwegen is de olympisch kampioen in het handbal bij de vrouwen. In de finale tegen titelverdediger Frankrijk wonnen de Noorse handbalsters eenvoudig met 29-21.

Frankrijk kon voor eigen publiek hun olympische titel prolongeren. In Lille kenden de Franse handbalsters een uitstekende start en namen een 3-0 voorsprong. Noorwegen herstelde die achterstand vrij snel, waarna beide landen aan elkaar gewaagd waren in de eerste helft.

Noorwegen sloeg het eerste gaatje vlak voor rust dankzij een treffer in de slotseconde van de afscheidnemende sterspeler Stine Oftedal, die de 15-13 binnenschoot. Na rust liepen de Noorse handbalsters alleen maar verder uit en wonnen met 21-19.

Nadat het op de laatste twee Spelen Noorwegen nog genoegen moest nemen met brons is het eindelijk weer goud voor de Noorse handbalvrouwen. Ook in 2008 en 2012 was Noorwegen de beste bij de vrouwen.

Eerder vandaag pakte Denemarken het brons. De Deense handbalsters wonnen de troostfinale met 30-25 van Zweden. Eerder in het toernooi hadden de Denen nog gewonnen van Nederland.

[OS] Franse volleyballers naar nieuwe olympische titel

De Franse volleyballers hebben hun olympische titel geprolongeerd. Tegen Europees kampioen Polen wonnen de Fransen eenvoudig met 3-0 (25-19, 25-20, 25-23).

Frankrijk moest het in de finale tegen Polen opnemen. In een uitverkocht huis hadden de Franse volleyballers de beste start en gaven die vervolgens niet meer af. De eerste set wonnen ze uiteindelijk met 25-19.

In de tweede set moest Polen een hoger niveau halen dan dat ze in de eerste set deden. Lange tijd ging het ook goed voor de Europees kampioen. Polen kwam met 16-18 in de tweede set voor, waarna het alsnog misliep voor de Poolse volleyballers. Frankrijk maakte zes punten op rij en pakte ook set twee.

Polen stond voor een onmogelijke opdracht en moest drie sets achter elkaar winnen om Frankrijk van een nieuwe olympische gouden medaille bij het volleybal af te houden. Opnieuw kon Polen lang mee met de Franse volleyballers en stonden met 17-18 voor, waarna Frankrijk zeven punten op rij won. Vanaf 20-24 wist Polen nog verschillende wedstrijdpunten weg te werken via de services van servicekanon Wilfredo Leon. Maar bij het laatste wedstrijdpunt ging de service van Leon uit en prolongeerde Frankrijk de olympische titel.

[OS] Chinese tafeltennissers pakken teamgoud, zesde goud voor Ma Long

Op de Olympische Spelen in Parijs hebben de Chinese tafeltennissers voor de vijfde keer op rij het goud gepakt in de landenwedstrijd bij de mannen. China nam het in de finale op tegen Zweden en was simpelweg een maat te groot.

Het Chinese dreamteam trad aan met legende Ma Long, Wang Chuqin en individueel kampioen Fan Zhendong. Ma en Wang openden met een 3-2 zege op Anton Källberg en Kristian Karlsson, waarna Fan in een mini-herhaling van de individuele finale met 3-2 afrekende met Truls Möregårdh.

Wang kon het vervolgens afmaken en dat deed hij tegen Karlsson, die hij ook in vijf games versloeg. Voor Ma Long was het zijn zesde gouden medaille op de Spelen: vier keer op rij met het team en individueel was hij de beste in 2016 en 2021.

De strijd om brons was spannender en ging tussen Frankrijk en Japan. Simon Gauzy en Alexis Lebrun klopten Hiroto Shinozuka en Shunsuke Togami met 3-1, waarna Felix Lebrun de Fransen op matchpoint zette met een 3-2 zege op Tomokazu Harimoto.

Japan knokte zich echter terug: Togami klopte Alexis Lebrun met 3-1, Harimoto versloeg Gauzy met 3-1. Felix Lebrun en Shinozuka moesten het beslissen en het Franse tienerfenomeen maakte het met 3-1 af voor Frans teambrons.

Extinction Rebellion zorgt voor meer vervuiling door tegenhouden cruiseschip

In de vroege uren van vanochtend hebben 'activisten' van Extinction Rebellion een cruiseschip geblokkeerd bij de sluizen van IJmuiden. Het schip, de Jewel of the Seas, was op weg naar Amsterdam, maar kon de havenstad niet bereiken door deze onverlaten. De politie zag geen noodzaak om in te grijpen, waardoor de actie enkele uren kon voortduren.

Rond 3.00 uur ketenden de 'activisten' zichzelf vast aan het hek van de sluis, wat verhinderde dat de sluis geopend kon worden en het cruiseschip zijn weg naar Amsterdam kon vervolgen. Extinction Rebellion liet weten dat deze actie een protest is tegen de milieuvervuiling door de cruisevaart. De politie bevestigde dat het om zeven mensen ging die zich hadden vastgeketend en vastgelijmd. Hoewel de activisten na enkele uren vrijwillig vertrokken, zorgde hun actie voor een aanzienlijke verstoring van het scheepvaartverkeer plus de inzet van veel bussen, vrachtwagen en andere vormen van vervuilend vervoer. De actie levert daarmee meer vervuiling op dan wanneer de mensen aan boord ongestoord hun vakantie hadden kunnen voortzetten.

Het schip zou oorspronkelijk rond 6.00 uur aanmeren bij de Passenger Terminal Amsterdam (PTA), waar passagiers van boord zouden gaan en nieuwe toeristen aan boord zouden komen. Door de blokkade moesten de passagiers in IJmuiden van boord, wat een grote logistieke operatie vereiste om hen alsnog op hun bestemming te krijgen. Volgens de havenautoriteiten leidde de actie tot extra verkeersbewegingen en meer vervuiling dan voorzien, omdat extra bussen en vrachtwagens moesten worden ingezet om de toeristen naar Schiphol en andere bestemmingen te vervoeren.

In de loop van de dag worden nieuwe passagiers vanuit Amsterdam naar IJmuiden vervoerd, nog meer vervuiling opleverend, om daar alsnog aan boord te gaan.

[OS] Net als drie jaar geleden goud voor sportklimster Garnbret

Janja Garnbret heeft op de combinatie van boulder en lead goud gewonnen. De Sloveense was minder dominant dan gebruikelijk, maar maakte haar favorietenrol helemaal waar.

In de finale bleken de eerste twee boulders relatief gemakkelijk, bijna iedereen haalde daar de volle 25 punten. Ai Mori, een van de beste leadklimmers, viel daar behoorlijk tegen: Zij haalde slechts 10 punten en lag zo al 40 punten achter. Garnbret en Brooke Raboutou haalden ook op de derde boulder de volle punten en gingen zo als top 2 de finale in. Ook boulderspecialisten Bertone, Mackenzie en Macniece konden mooie scores overleggen, vergelijkbaar met Jessica Pilz. De Oostenrijkse had de beste papieren gezien haar reputatie op lead.

Bij lead bleek inderdaad dat Bertone, Mackenzie en Macniece snel uitgeschakeld waren, evenals de Koreaanse Seo die op boulder de laagste score had gezet. Van de vier toppers mocht Mori het als eerste proberen en de Japanse haalde bijna de top, waarmee de anderen in ieder geval tot in de 60 moesten klimmen. Dat lukte Raboutou, die haar punten bijna verdubbelde en zo ervoor zorgde dat Garnbret rond de 80 moest scoren en Pilz de top moest bereiken om haar nog in te halen. Pilz haalde vervolgens ongeveer dezelfde score als Mori, goed voor een medaille. Maar Garnbret was natuurlijk de favoriet, al viel ze op lead wellicht nog een beetje tegen: Ze scoorde maar nipt meer dan Raboutou, maar wel genoeg voor goud.

[OS] Brazilië pakt na 28 jaar weer beachvolleybalgoud bij de vrouwen

In de schaduw van de Eiffeltoren is vrijdagavond het eerste beachvolleybalgoud van de Olympische Spelen in Parijs vergeven. Dat leverde Brazilië voor het eerst in 28 jaar weer eens goud op bij de vrouwen - zaterdagavond wordt de mannenfinale gespeeld.

Jackie Silva en Sanda Pires pakten in 1996 in Atlanta het eerste beachvolleybalgoud bij de vrouwen, maar daarna won Brazilië de titel nooit meer. Ana Patricia en Duda konden daar verandering in aanbrengen, zij speelden naast de Eiffeltoren tegen Melissa Humana-Paredes en Brandie Wilkerson uit Canada.

Het werd een zinderende finale, waarin het Braziliaanse duo een kleine achterstand in de openingsset om wist te buigen naar setwinst na een paar razendspannende punten. In de tweede set domineerde het Canadese duo en dus was een beslissende derde set nodig, waarin de twee duo's het nog even met elkaar aan de stok kregen - na een gele kaart aan beide kanten en het inzetten van John Lennon's 'Imagine' door de DJ van dienst konden de speelsters er wel weer om lachen.

De set ging door en Ana Patricia en Duda maakten het af: goud voor Brazilië met 26-24, 12-21, 15-10. Brons ging eerder naar Zwitserland en wel naar Tanja Hüberli en Nina Betschart, die met 21-17, 21-15 van Mariafe del Solar en Taliqua Clancy uit Australië wonnen.

[OS] Bulgaarse topfavoriet pakt gewichthefgoud met nieuw wereldrecord

Het olympisch gewichtheffen kent weer twee nieuwe winnaars van olympisch goud. De mannen tot 89 kilogram kwamen in actie op de hoogtijdag voor de Bulgaarse sportfans, terwijl de Amerikanen konden juichen bij de vrouwen tot 71 kilogram.

Mannen -89kg
Bulgarije zat al de hele Spelen te wachten op de dag van topfavoriet Karlos Nasar en hij maakte het volledig waar. Bij het trekken kreeg hij met 180kg nog concurrentie van de Colombiaan Yeison Lopez, maar bij het stoten nam Nasar afstand: Lopez kwam tot 210kg voor een totaal van 390kg, Nasar opende al met 213kg en sloot de competitie af met een wereldrecord van 224kg voor een totaal van 404kg, ook goed voor een wereldrecord.

Zilver was voor Lopez, terwijl het brons naar Italië ging. Antonino Pizzolato trok 172kg omhoog en bij het stoten redde hij zijn medaille: na twee foutpogingen op 212kg lukte het bij de derde en laatste poging wel voor een totaal van 384kg, één kilo meer dan de Moldaviër Marin Robu.

Vrouwen -71kg
De Amerikaanse Olivia Reeves maakte eerder dit jaar grote indruk bij de World Cup in Phuket en de favorietenrol die ze zich daar aangemeten kreeg maakte ze waar: met 117kg in het trekken was ze al de beste, alleen de Ecuadoriaanse Angie Palacios (116kg) en de Roemeense Loredana Toma (115kg) bleven in de buurt - Toma viel bij het stoten echter weg met drie foutpogingen.

Bij het stoten kreeg Reeves 145 kilogram omhoog en dat leverde haar met een totaal van 262kg het goud op. Palacios bleef steken op 140kg en totaal 256kg, wat haar brons opleverde: de Colombiaanse Mari Sanchez sloot af met 145 kilogram en kwam daarmee met een totaal van 257kg uit op zilver.

[OS] Belgische basketbalsters grijpen net naast historische finale

De Belgische basketbalsters zijn er net niet in geslaagd voor het eerst in de historie de olympische finale te bereiken. In de Accor Arena in Parijs was Frankrijk na een thriller de beste in de halve finales.

België leek het onderspit te moeten delven, maar in de slotseconden kwamen ze nog terug en sleepten ze er een verlenging uit. Daarin was Frankrijk alsnog net even te sterk: 81-75 en België, dat in Tokyo voor het eerst op de Spelen speelde, mag op voor brons.

In die strijd om brons treft België Australië, dat in de halve finales weinig kans maakte tegen de Amerikaanse topfavorieten: 85-64.

[OS] Geen Chinees 1-2'tje in het schoonspringen, Australië pakt zilver

Het schoonspringen heeft op de Olympische Spelen in Parijs zowaar géén 1-2'tje opgeleverd voor China bij de vrouwen op de driemeterplank. Dat was wel de verwachting, maar een mislukte sprong gooide roet in het eten.

Chen Yiwen en Chang Yani pakten bij het synchroonspringen samen al goud, individueel zou het normaliter moeten gaan tussen de twee, over wie de geruchten gaan dat ze een relatie hebben. Chang had echter haar dag niet: de eerste van vijf finalesprongen mislukte zelfs en daarna kon ze zich van de twaalfde en laatste plek met moeite nog opwerken naar brons met 318,75 punten.

De Australische Maddison Keeney profiteerde optimaal en lag de hele wedstrijd op de tweede plek, wat haar met 343,10 punten zilver opleverde. Het goud ging uiteraard gewoon naar Chen Yiwen, die bij vier van de vijf sprongen de beste score noteerde en op 376,00 punten eindigde.

[OS] Duitse pakt goud in ritmische gymnastiek

De eerste van twee gouden olympische medailles in de ritmische gymnastiek in Parijs is vergeven. De individuele meerkamp werd afgewerkt, waarin de deelneemsters scoren met de hoepel, knotsen, bal en het lint.

De Duitse wereldkampioene Darja Varfolomeev, 17 jaren jong, domineerde de wedstrijd: op drie van de vier onderdelen scoorde ze beter dan wie dan ook en alleen met het lint was Boryana Kaleyn uit Bulgarije iets beter.

Het leverde Varfolomeev een totaal van 142,850 punten op voor goud, met zilver voor Kaleyn (140,600) en brons voor de Italiaanse Sofia Raffaeli (136,300).

[OS] Van der Sloot schiet Nederlandse waterpolosters in slotseconden naar brons

De Nederlandse waterpolosters hebben brons veroverd in een spannende troostfinale. Tegen de Verenigde Staten keek het lang tegen een grote achterstand aan, maar draaide dat in het vierde kwart helemaal om en wonnen met 11-10 ( 2-3, 1-4, 3-2, 5-1) dankzij een goal van Sabrina van der Sloot in de slotseconden. Het is de tweede medaille ooit voor de waterpolosters ooit op de Olympische Spelen, in 2008 wonnen de Nederlandse waterpolosters het goud.

Nederland moest de troostfinale spelen nadat de Nederlandse waterpolosters in de halve finales na penalty's hadden verloren van Spanje. Amerika was de verrassende tegenstander, die op de laatste drie Spelen telkens goud wonnen. De Verenigde Staten hadden de beste start en na de eerste twee kwarten stond Amerika met 3-7 voor.

Nederland moest net zoals tegen Spanje in de achtervolging. De Nederlandse waterpolovrouwen leken het gat naar Amerika maar niet te kunnen verkleinen. Met nog vierenhalve minuut te spelen was het verschil met de Verenigde Staten nog altijd drie, waarna het opeens begon te lopen bij Oranje. Keepster Laura Aarts had een aantal knappe reddingen en zorgde Vivian Sevenich met twee doelpunten dat Nederland terugkwam tot 9-10. Na opnieuw een goede redding van Aarts zorgde Bente Rogge voor de gelijkmaker.

In de laatste tien seconden konden de Nederlandse waterpolosters nog een aanval spelen. Na een time-out van de Nederlandse kant werd het speelplan uitgetekend door bondscoach Evangelos Doudesis. Van der Sloot, die al vijf keer had gescoord deze wedstrijd, nam het laatste shot en schoot laag in de rechterhoek binnen. Goed voor de 11-10 en het brons.

[OS] Kitesurfer Bontus pakt olympisch goud voor Oostenrijk

Op de Zuid-Franse wateren bij Marseille is het olympisch zeiltoernooi dan eindelijk echt afgesloten. De kitesurfers bij de mannen moesten hun finale nog afwerken en dat leverde Oostenrijks goud op.

De eerste finalerace van het kitesurfen werd donderdag al gevaren en leverde winst op voor de Oostenrijker Valentin Bontus, maar voorafgaand aan race twee kwam hij in het water te liggen en kreeg hij zijn kite er niet uit, waardoor besloten werd de boel naar vrijdag te verplaatsen.

In de tweede race was Bontus opnieuw de beste en zo kwam hij met twee overwinningspunten op gelijke hoogte met de Sloveen Toni Vodisek, die de finale op basis van zijn serie reguliere races met twee zeges begon. In de derde race was het wéér Bontus die toesloeg en dat was de beslissende: drie zeges betekent het einde van de finale en dus is Bontus olympisch kampioen kitesurfen, voor Vodisek en de vooraf gedoodverfde favoriet Maximilian Maeder uit Singapore.

[OS] Kunstzwemzussen De Brouwer derde na eerste routine, drie tweelingen op podiumkoers

Het olympisch kunstzwemmen wordt zaterdag afgesloten. 's Avonds staat de vrije routine voor de duetten op het programma, nadat vrijdagavond al de technische routine af werd gewerkt, met prima resultaat voor Nederland.

De tweelingzussen Bregje en Noortje de Brouwer scoorden in de technische routine 264,7066 punten ne dat was goed voor de derde plek. Ze zijn daarmee ook de op twee na beste tweelingen halverwege de wedstrijd: Wang Liuyi en Wang Qianyi uit China, eveneens tweelingen, staan met 276,7867 punten op de eerste plek, met daarachter de Oostenrijkse tweeling Anna-Maria/Eirini-Marina Alexandri (267,2533).

Derde Avatar-film krijgt titel: Fire and Ash

James Camerons Avatar-serie is nog lang niet ten einde: hij wil immers zeker vijf films wijden aan het blauwe Na'vi volk op de planeet Pandora. De derde film, die eind volgend jaar verschijnt, heeft als titel Fire and Ash gekregen.

Cameron maakte dit, samen met hoofdrolspelers Zoe Saldaña en Sam Worthington, bekend tijdens D23 Expo. Ze toonden nog geen beelden van de film, hoewel de opnames hiervan direct na die van de vorige film (uit 2022) plaatsvonden. Wel kreeg het publiek een blik op wat concept art en gaf Cameron een indruk van de nieuwe 'Ash people' en deed hij de toezegging dat kijkers meer van de planeet te zien krijgen.

"Je zult veel meer Pandora zien dan je ooit eerder hebt gezien," zei Cameron. "Het is een waanzinnig avontuur en een lust voor het oog, maar het heeft ook een zeer hoge emotionele inzet, meer dan ooit tevoren. We gaan een heel uitdagend territorium in voor alle personages die je kent en waar je van houdt."

Het verhaal van Fire and Ash was oorspronkelijk onderdeel van The Way of Water, maar het geheel bleek te veel voor één film en dus besloten schrijvers Cameron, Rick Jaffa en Amanda Silver het te splitsen. De vierde en vijfde films in de franchise staan momenteel gepland voor 2029 en 2031.

Neytiri en Jake in Avatar
Neytiri en Jake in Avatar

Sneeuwwitje fluit terwijl ze werkt in nieuwe trailer voor Snow White-remake

De eerste trailer voor de nieuwste Disney live-action remake (of reimagining, want het verhaal krijgt een kleine update) geeft een indruk van zowel de hoofdfiguur als haar tegenspeler, plus kleine hints van de muzikale invulling.

De trailer werd onthuld tijdens D23 Expo, waar Rachel Zegler (Snow White) en Gal Gadot (Evil Queen) hun enthousiasme voor het opnameproces deelden. "Het was erg leuk om iets te doen dat totaal anders is dan alles wat ik ooit eerder heb gedaan", zei Gadot over het spelen van de iconische Evil Queen. “Ze is heerlijk, ze is slecht, ze is magisch. We moeten al die verschillende liedjes zingen. Het was ongelooflijk."

Voor Zegler, die bekend werd door haar rol in Steven Spielbergs West Side Story, was het spelen van Snow White "de eer van [haar] leven".

De trailer voor de musical geeft ook een eerste indruk van één van de liedjes, Whistle While You Work, en een blik op de dwergen.

Snow White is geregisseerd door Marc Webb ((500) Days of Summer, The Amazing Spider-Man) en verschijnt in maart 2025.

Vervolg op Freaky Friday krijgt titel: Freakier Friday

Het Freaky Friday-verhaal blijft tot de verbeelding spreken. Het gelijknamige boek uit 1972, over een moeder en dochter die voor een dag van lichaam wisselen, werd meerdere malen verfilmd voor televisie en bioscoop, waarvan de bioscoopversie uit 2003 misschien wel de meest bekende is. Op deze film komt volgend jaar een vervolg.

Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan maakten dit weekend tijdens D23 Expo de titel van het vervolg bekend: Freakier Friday. Weinig is bekend over het verhaal, maar we verwachten natuurlijk opnieuw een bodyswap. Curtis en Lohan beloofden het publiek tijdens de presentatie dat de film "nog leuker, emotioneler en helemaal voor jullie" zal zijn. De film zal in 2025 in de bioscopen verschijnen en veel van de oorspronkelijke cast zal terugkeren, evenals enkele nieuwe toevoegingen.

Natuurlijk roept de titel ook de vraag op: gaat Disney voor de trilogie-route? Want dit vráágt natuurlijk om een Freakiest Friday.

Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis in Freaky Friday (2003)
Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis in Freaky Friday (2003)

[OS] Tunesisch en Hongaars taekwondogoud, brons voor Belgische

In het Grand Palais in Parijs is vrijdagavond alweer de derde en voorlaatste finalesessie in het olympisch taekwondotoernooi gehouden. Zoals op alle dagen streden de mannen om één gouden medaille, net als de vrouwen, dit keer met Belgisch succes.

Mannen -80kg
Tunesië pakte dan eindelijk goud op de Spelen in Parijs: Firas Katoussi was in de finale een maatje te groot voor de Iraniër Mehran Barkhordari en stuntte met olympisch goud. Het brons was voor Simone Alessio uit Italië, die de Amerikaan Carl Nickolas versloeg, en de verrassende Deen Edi Hrnic, die Seo Geon-woo uit Zuid-Korea overklaste.

Vrouwen -67kg
Viviana Marton uit Hongarije rekende in de halve finale af met de Belgische medefavoriete Sarah Chaari en was in de finale te sterk voor Aleksandra Perisic, goud voor Hongarije dus. De amerikaanse Kristina Teachout klopte Song Jie uit China voor brons en Chaari pakte het andere brons, nadat een protest in de laatste seconden haar de zege opleverde tegen de Oezbeekse Ozoda Sobirjonova.

Trailer: kinderen op Star Wars-avontuur in Skeleton Crew

Het Star Wars-universum ziet er een beetje anders uit in de eerste trailer voor Star Wars: Skeleton Crew, die dit weekend op D23 Expo werd onthuld. Want is dat nou een doorsnee, zij het ietwat futuristische woonwijk?

Skeleton Crew is een coming of age-verhaal in de wereld van Star Wars, dat zich afspeelt rond dezelfde tijd als de Mandalorian-series. De serie volgt de reis van vier kinderen die een mysterieuze ontdekking doen op hun schijnbaar veilige thuisplaneet, vervolgens verdwalen in een vreemd, gevaarlijk sterrenstelsel en hun weg naar huis moeten zien te vinden, terwijl ze paden kruisen met mensen als Jod Na Nawood, het mysterieuze personage dat wordt gespeeld door Jude Law.

Star Wars: Skeleton Crew is bedacht door Jon Watts (bekend van de recente Spider-Man trilogie) die graag een serie wilde maken in de stijl van de kinder-avonturen uit de jaren 80. Hij ontwikkelde de serie samen met Christopher Ford. De acht afleveringen van de serie zijn op Disney+ te zien vanaf begin december.

Agatha betreedt de Witches' Road in nieuwe trailer voor Agatha All Along

Agatha Harkness, geïintroduceerd in WandaVision als tegenstander van Wanda Maximoff, eindigde die serie betoverd en gestript van haar magische krachten. In haar eigen serie, Agatha All Along, probeert ze haar magie terug te krijgen door over de Witches' Road te reizen, zo is te zien in de trailer die Marvel heeft vrijgegeven na een presentatie op D23 Expo.

Agatha, na uit de betovering te zijn verlost door de mysterieus naamloze Teen, verzamelt een viertal heksen zodat ze de Road kan betreden, en de groep wordt onderweg getest door de krachten die daar heersen.

Agatha All Along is op Disney+ te zien vanaf 19 september.

[OS] Tola levert Ethiopië marathongoud, Nageeye stapt uit

Voor het eerst sinds 2000 heeft Ethiopië weer een olympisch kampioen op de marathon bij de mannen: Gezahegne Abera won in Sydney het goud, zaterdagochtend was het Tamirat Tola die in Parijs op indrukwekkende wijze de olympische titel veroverde.

Op het lastige parcours in Parijs, waar zelfs een heuse klim in was verwerkt, was het Tola die pas na een ruime dertig kilometer als eerste van de favorieten echt de aanval opende. Niemand kon hem echt volgen, hoewel meerdere lopers nog even een poging deden. Dat mocht niet baten en in een olympisch record van 2:06.26 uur snelde Tola naar het goud.

Achter Tola werd vooral gestreden door de Keniaan Benson Kipruto en de Belg Bashir Abdi, die onder meer de Brit Emile Cairess van zich af hadden geschud. Abdi koos een paar kilometer voor het einde de aanval en liep na het brons in Tokyo nu naar zilver in 2:06.47 uur, dertien seconden voor de bronzen Kipruto.

Het was niet de wedstrijd van de Nederlanders. Abdi Nageeye liep aanvankelijk prima mee, nadat hij al na een paar minuten even moest stoppen wegens een probleem met zijn schoen, en ook op de zware klim leek hij nog in de top-6 mee te kunnen. Daarna was de koek echter op: Nageeye zakte ver weg en stapte uiteindelijk uit in de laatste twee kilometer.

Khalid Choukoud was zo de enige Nederlander die de finish haalde, hij werd na zijn deceptie in Tokyo, waar hij al vroeg uit moest stappen, 58e in 2:15.25 uur.

[OS] Eerste Algerijnse boksgoud ooit, Oezbeken pakken dubbel goud

Het boksen op de Olympische Spelen in Parijs begint richting een einde te gaan. Voor het eerst stonden er vrijdagavond alleen nog maar finales op het programma, vier stuks om precies te zijn.

Weltergewicht mannen (-71kg)
Wereldkampioen Asadkhuja Muydinkhujaev uit Oezbekistan nam het in de finale op tegen de Mexicaan Marco Verde. De Oezbeek was in de eerste twee rondes volgens alle juryleden het best, Verde's sterke derde ronde kon hem niet van het goud af houden en dus is Muydinkhujaev de nieuwe kampioen.

Brons was voor de Amerikaan Omari Jones, die in de halve finales van Muydinkhujaev verloor, en de Brit Lewis Richardson, die door Verde werd geklopt.

Vlieggewicht vrouwen (-50kg)
In de finale trof de Chinese wereldkampioene Wu Yu de Turkse Buse Naz Cakiroglu, die in Tokyo al zilver pakte. Daar moest ze het nu ook mee doen: Wu was in de eerste twee rondes volgens vier juryleden de beste en in ronde drie gaven ze het alle vijf aan de Chinese, die zo overtuigend het goud pakte.

Nazym Kyzaibay uit Kazachstan en de Filipijnse Aira Villegas gingen met brons naar huis, nadat ze in de halve finales van Wu respectievelijk Cakiroglu verloren.

Zwaargewicht mannen (-92kg)
Twee grote bokslanden tegen elkaar in de finale: Lazizbek Mullojonov uit Oezbekistan tegen de Azeri Loren Alfonso, afkomstig uit Cuba. Echt heel spannend werd het niet: Mullojonov kreeg ronde één en twee van alle juryleden, waarna Alfonso in ronde drie niet genoeg kon doen om hem van het goud te houden.

Ook hier brons voor de verliezend halvefinalisten: de Spanjaard Emmanuel Reyes, die door Alfonso werd geklopt, en Davlat Boltaev uit Tadzjikistan, die van Mullojonov verloor.

Weltergewicht vrouwen (-66kg)
Imane Khelif uit Algerije had zich naar de finale gevochten via onder meer een tegenstandster die er niet voor het eerst in haar leven in no-time huilend de brui aan gaf en een vicewereldkampioene. In de finale trof ze de Chinese Yang Liu en ook die kon geen vast maken tegen Khelif, die van alle juryleden overtuigend het goud toegewezen kreeg.

Brons was voor de Thaise Janjaem Suwannapheng, die in de halve finales van Khelif verloor, en Chen Nien-chin uit Taiwan, die door Yang werd geklopt.

[OS] Dubbel goud Japanse worstelaars, Dagestaans goud voor Bulgarije

Het worstelen op de Olympische Spelen kent weer drie nieuwe olympisch kampioenen. Vrijdagavond stonden er weer drie finales op het programma, waarbij vooral Japan weer aan het feest kon.

Mannen vrije stijl, -57kg
In Rio de Janeiro was er zilver voor Rei Higuchi en sindsdien moest de Japanner wachten op zijn volgende kans op goud: de Spelen in eigen land gingen aan hem voorbij. In Parijs was hij er weer bij en schopte hij het met overmacht tot de finale, in het begin wel geholpen door het feit dat de Iraniër Alireza Sarlak zijn visum niet op tijd rond kreeg en dus niet op kwam dagen.

In de finale kwam Higuchi tegenover de Amerikaan Spencer Lee te staan, die tot dan ook zeer overtuigend was. Tegen de Japanner was hij echter niet opgewassen: Higuchi worstelde tactisch een perfect gevecht en pakte eindelijk goud. Brons was voor de Indiër Aman Sehrawat, die Darian Cruz uit Puerto Rico versloeg, en de Oezbeek Gulomjon Abdullaev, die van de Kirgiziër Bekzat Almaz Uulu won.

Mannen vrije stijl, -86kg
In het worstelen en zéker in de vrije stijl komen nogal veel Dagestani's uit voor andere landen, zoals ook Magomed Ramazanov. Hij worstelt voor Bulgarije en schopte het tot de finale, waarin hij de Iraniër Hassan Yazadani trof. Die raakte in de finale geblesseerd aan zijn elleboog, vocht wel door, maar kon geen echte vuist meer maken en dus was het goud voor Bulgarije.

Brons ging naar de Amerikaan Aaron Brooks, die Javrail Shapiev uit Oezbekistan versloeg, en Dauren Kurugliev. Ook die uit Dagestan afkomstige worstelaar koos voor een ander land, Griekenland in zijn geval, en hij versloeg Myles Amine, die vanwege zijn overgrootouders voor San Marino uit komt.

Vrouwen vrije stijl, -57kg
De twee grote topfavorieten schopten het tot de finale: Tsugumi Sakurai uit Japan en de Moldavische Anastasia Nichita. In die finale stond er geen maat op Sakurai, die Nichita domineerde en het goud pakte.

Het eerste brons was voor de Amerikaanse Helen Maroulis, die de Canadese Hannah Taylor binnen een paar seconden op de rug drukte voor een 'fall' en dus de winst. Ook de andere strijd om brons was niet spannend: de Chinese Hong Kexin rolde Giullia Penalber overal de mat over en voorkwam de eerste Braziliaanse worstelmedaille ooit.

[OS] Breaking: Diskwalificatie voor 'Free Afghan Women'-protest

Breakingnieuws op de Olympische Spelen in Parijs: de Afghaanse breakdancer Talash is daar gediskwalificeerd, nadat ze vrijdag in haar optreden tegen de Nederlandse B-Girl India een protest had laten zien.

In de voorrondes werd Talash redelijk weggedanst door India, waarbij ze in de derde en laatste throw down met een soort cape kwam. Daar stond de tekst 'Free Afghan Women' op, iets wat vermoedelijk niet op Afghanistan 1 uit werd gezonden en helaas niet door veel Afghaanse vrouwen gezien zal zijn.

De organisatie was er achteraf niet van gediend en schrapte de voor het vluchtelingenteam uitkomende Talash uit de uitslag, waardoor ze haar zeventiende en laatste plek kwijt is.

[OS] Spanje na Europees Kampioen ook winnaar U23-toernooi Olympische Spelen

Op het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen heeft Spanje het goud bij de heren in de wacht gesleept. Spanje, dat een maand geleden al Europees kampioen werd met een hoop spelers die speelgerechtigd zouden zijn op het olympisch voetbaltoernooi, bleek toch nog meer dan genoeg spelers over te hebben om ook deze titel binnen te halen.

Het was een prachtige strijd tussen Frankrijk en Spanje, waarbij Frankrijk beter uit de startblokken kwam en via Millot op voorsprong kwam na geklungel van de Spaanse doelman, die de bal makkelijk weg had kunnen poetsen. Daarna sloeg Spanje echter toe: 20 minuten later stond het 1-3 via 2 knappe goals van Fermin en een prachtige vrije trap van Baena. Spanje had ook het beste van het spel, dus de voorsprong bij rust was zonder meer verdiend. In de tweede helft zagen we een ander beeld: Frankrijk ging in de aanval en na lang wachten werd het dan toch beloond: Een vrije trap werd verlengd tot 2-3 en vasthouden in het strafschopgebied werd vlak voor tijd bestraft. Waar in de troostfinale bij de dames door Spanje een penalty in de allerlaatste seconde gemist werd, deed Frankrijk dat niet: 3-3 en verlengen.

Daar bleek Spanje dan toch het land dat aan het langste eind zou trekken.  In de reguliere speeltijd was er al een Spaanse bal op de lat met nog luttele seconden te gaan, maar Camello scoorde tegen het einde van de eerste helft van de verlenging wel. Frankrijk probeerde het nog wel, maar liep in de laatste seconden tegen een counter aan: Opnieuw Camello en 3-5.

Eerder op de dag liepen de Spaanse dames wel het brons mis. Een penalty na lomp uitkomen van de Spaanse doelman bleek beslissend voor Duitsland: 1-0. Zoals al benoemd miste Putellas in de laatste seconden nog een penalty om een verlenging er uit te slepen. Bij de heren was de troostfinale minder spannend. Marokko veegde met 6-0 Egypte van de mat.

[OS] Golfster Van Dam zakt weg, twee leidsters bij aanvang slotdag

Golfster Anne van Dam is op de Olympische Spelen in Parijs een aantal plekken gezat. De Nederlandse kende met 78 slagen een matige derde en voorlaatste dag, zes slagen boven par, en zakte naar de gedeeld 49e positie.

De Zwitserse leidster Morgane Métraux kende geen geweldige dag, maar hield zich nog wel staande: ze ging rond in 71 slagen en staat daarmee op negen slagen onder par. Daarmee deelt Metraux de leiding met de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko, die met 68 slagen een prima dag kende en vanaf de derde plek naar de gedeelde leiding kwam.

Met rondes van 68 en 67 slagen kwamen de Japanse Miyu Yamashita en de Amerikaanse Rose Zhang naar voren voor een gedeeld derde plek op zeven slagen onder par.

[OS] Rasovzsky zwemt naar goud in Seine

Het olympisch zwemmen in de Seine is voorbij. De mannen kregen in de vervuilde rivier in Parijs nog de tien kilometer openwaterzwemmen voor de kiezen en dat leverde Hongaars succes op.

Een kopgroep met de Hongaren Kristof Rasovszky en David Batlehem en de Duitser Oliver Klemet scheidde zich af van de rest, aangevuld met de Italiaan Domenico Acerenza. De Franse hoop van Marc-Antoine Olivier en Logan Fontaine vervloog beetje bij beetje, net als die van de Duitser Florian Wellbrock en de Italiaan Gregorio Paltrinieri.

In de slotfase moest Betlehem ook afhaken, hij zwom naar het brons, terwijl landgenoot Rasovszky Klemet het nakijken gaf en na zilver in Tokyo en de wereldtitel van dit jaar naar olympisch goud zwom, met de verrassende Duitser op zilver.

FOK! Wat een weer: rustig zomerweer

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Vanochtend is het in het noorden en midden half bewolkt, in het zuiden schijnt de zon volop. Het is overal droog. Er staat een matige wind uit het zuidwesten.

Vanmiddag schijnt de zon af en toe en blijft het droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 20°C in het Waddengebied en plaatselijk 26°C in het zuidoosten. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Vanavond is er weinig bewolking en het blijft droog. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, landinwaarts is er later in de avond weinig wind.

Komende nacht is er wel vrij veel bewolking maar blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de 14 en 18°C. Er staat nagenoeg geen wind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

 

Zomeravond in Purmerend (Foto: Pukeko)
Zomeravond in Purmerend (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

Nepagent aangehouden: lichtte slachtoffers voor duizenden euro's op

De politie heeft een 39-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zeker acht inwoners van Zuidoost voor duizenden euro's te hebben opgelicht. Zo meldt AT5. 

Vanaf eind juni kreeg de politie Oost Bijlmermeer acht aangiftes binnen van ongeveer dezelfde strekking. De slachtoffers vertelden dat ze waren opgelicht door een man die zich voordeed als agent. Hij liet hen een politielegitimatiebewijs zien en had handboeien bij zich. Ook hoorden de slachtoffers geluiden die deden vermoeden dat de man in contact stond met de meldkamer van de politie.

Beschuldiging van seks met minderjarigen
Hij zou onder meer tegen mensen die snorder zouden zijn, vertellen dat ze verdacht werden van witwassen. De man liet de slachtoffers daarna naar een politiebureau of naar de binnenstad hebben laten rijden. Tijdens de rit moesten ze hun telefoon en pinpas, met pincode, afgeven. Na het uitstappen pinde de nepagent met de pinpas. Dat waren bedragen van 410 tot 5000 euro. 

Bij de laatste aangifte ging hij nog wat verder. Hij zou mannen bij wie hij aanbelde hebben beschuldigd van seks met minderjarigen. Binnen een half uur wist hij hen te overtuigen dat ze hun aanhoudingen konden afkopen door hem 20.000 euro te betalen en daarom openden de mannen hun kluis. De slachtoffers kregen later toch argwaan. Daarom belden ze de politie en toen kwamen ze erachter dat ze waren opgelicht.

Bivakmutsen en pruiken
De verdachte werd op 23 juli aangehouden, in de woning van zijn ouders. Daar vond de politie onder meer bivakmutsen, pruiken, pepperspray, handboeien en een nep-politielegitimatiebewijs. De man zit op dit moment vast in afwachting van zijn rechtszaak.

[OS] B-Girl India grijpt naast brons, Japan pakt eerste breakdancegoud

Het is dit jaar voor het eerst - en voorlopig ook voor het laatst - olympisch: breakdancen. Op het Place de la Concorde zijn vrijdag de vrouwen of B-Girls aan de beurt, inclusief de Nederlandse India Sardjoe, die uitkomt onder de naam India.

In de voorronde moest India het eerst opnemen tegen de Afghaanse Talash, die ze alle hoeken van het Place de la Concorde liet zien. Vervolgens moest India het in de groepsfase opnemen tegen de Portugese Vanessa, de Amerikaanse Sunny en 671 uit China en die wist ze allemaal met groot verschil te verslaan.

In de kwartfinales nam India het op tegen de Japanse veterane Ayumi en dat werd een fraaie strijd. De top rock van de Nederlandse was prima en met een paar heerlijke moves op de vloer bleek dat de jury de overwinning aan haar gaf, dus mag zij rond 20.45 uur aantreden in de halve finales.

India nam het in de halve finales op tegen de Japanse Ami, maar de favoriete voor het goud was simpelweg te goed: de Nederlandse won de eerste throw down, maar de andere twee gingen naar de Japanse, die zo de finale in mocht. Dat deed ze tegen de Litouwse Nicka, die een heerlijke battle van de Chinese 671 won.

De battle om brons ging zo tussen India en 671 en zat weer vol spektakel en uitdagingen naar elkaar. Het was echter de Chinese die de juryleden het meest wist te imponeren en zij kreeg het brons toegewezen. In een mooie battle voor goud was Ami vervolgens Nicka de baas en dus is het eerste breakinggoud ooit op de Spelen voor Japan.

Random Pics van de Dag #1355

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1389
special
Random Pics van de Dag #1388
special
Random Pics van de Dag #1387
review
Star Wars Outlaws
special
VrijMiBabes #227 (not very sfw!)
review
Age of Mythology: Retold
©FOK.nl e.a.