FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 december 2023

Saber Interactive kondigt nieuwe Jurassic Park game aan

Saber Interactive heeft op de Game Awards de aankondiging voor de nieuwe game middels een release-trailer gedaan. Jurassic Park: Survival zal uitkomen voor de platformen PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Er is nog geen release datum bekend.

Spelers nemen de rol aan van Dr. Maya Joshi, een In-Gen onderzoeker, die het helaas niet gered heeft om het eiland Isla Nubar op tijd te evacueren. Het wordt een First-person action-adventure-survival game, waarbij de gebeurtenissen zich afspelen een dag na het einde  van de originele film uit 1993.

"Ze worden uitgedaagd om te overleven in een intense mix van first-person stealth en actie in spannende ontmoetingen met dinosaurussen, elk met hun eigen onderscheidende en adaptieve gedragingen tot leven gebracht door John Hammond's visie." aldus de ontwikkelaar.

Baldur's Gate 3 krijgt fysieke Deluxe Edition en Xbox Series release

Larian Studio's, de kersverse winnaar van zes Game Awards met hun derde deel uit de RPG-serie Baldur's Gate, heeft via een accolades trailer aangekondigd dat er een fysieke DeLuxe Edition wordt uitgebracht in het eerste kwartaal van 2024. Daarnaast is het spel ook sinds vandaag beschikbaar voor Xbox Series X|S platform. De pc-versie en de PlayStation 5, kwamen al een paar maanden eerder uit.

De DeLuxe Edition bevat naast een fysieke disk met de game een aantal extra's zoals:

  • DeLuxe Edition box
  • Mind Flayer Poster
  • 32 stickers
  • Originele Soundtrack
  • Wereldkaart
  • 2 gestoffeerde patches

Deze versie komt ook voor alle huidige moderne platformen uit en zal €79.99 gaan kosten.

Random Pics van de Dag #1123

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Rechter blokkeert asielopvang in hotel Uden

In Uden, gemeente Maashorst, zouden vanaf aanstaande maandag 300 asielzoekers onderdak krijgen in een Van der Valkhotel. De rechtbank staat dit echter niet toe.

Iedereen in Nederland heeft bepaalde procedures te doorlopen als je iets wilt doen wat niet precies in de bestemming past of waar je om andere redenen een vergunning voor nodig hebt. Dat je eigenlijk haast hebt dat doet er dan niet toe. Ook de gemeente en het COA hebben de procedures te volgen, zo oordeelt de rechtbank nu.

Er zijn dan ook heel wat zaken mis: er is nog geen vergunning, het bestemmingsplan is niet passend en moet dus gewijzigd worden, en daarbij hoort dan ook een onderzoek naar de gevolgen voor de omgeving dat er niet is. En uiteraard hebben belanghebbenden vervolgens nog de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de gemeentelijke besluiten, waarbij middels een voorlopige voorziening ook nog de werking van de vergunning opgeschort zou kunnen worden.

Gemeente en COA wijzen op de hoge nood aan opvangplekken en betreuren het besluit. De gemeente denkt half januari de omgevingsvergunning klaar te hebben. Daarna bestaat de mogelijkheid tot bezwaar nog.

PowNed doet aangifte wegens matpartij door openbaren 'duister geheim' Ameland

Woedende bewoners van Ameland zouden dinsdagavond een cameraploeg van PowNed hebben belaagd omdat die opnamen wilde maken van het vrij onbekende en mysterieuze Sunneklaas-feest op het eiland.

De mannen op Ameland gaan elk jaar op 5 december (Sunneklaas) verkleed in zelfgemaakte pakken de straat op terwijl vrouwen en kinderen binnen moeten blijven. Mocht er toch een vrouw of kind de straat op gaan wordt deze 'opgepakt' door de verklede mannen en naar huis gebracht. Het is vergelijkbaar met Krampus zoals dat in Oostenrijk wordt gevierd.

De Amelanders waren niet gediend van de pottenkijkers van PowNed. Toen de journalisten (die hun komst hadden aangekondigd) dinsdag rond 18 uur op het eiland aankwamen werden ze naar eigen zeggen besprongen door een knokploeg van zo'n "twintig à dertig man die op hun autoruit sloegen en op de motorkap gingen staan". De journalisten gingen er met hun meegereisde beveiliger vol gas vandoor. Hierop zette de groep Amelanders met ongeveer 10 auto's de achtervolging in.

De journalisten zijn tijdens hun 'vlucht' naar eigen zeggen meerdere keren klemgereden waarbij er werd geschreeuwd en op de ramen gebonkt. De kustwacht rukte uiteindelijk uit om de journalisten te evacueren, maar de boot moest door ruwe zee rechtsomkeert maken. Daarop besloot de politie voor het hotel van de PowNed-ploeg een patrouille te plaatsen.

Inmiddels zijn er verscheidene aangiften gedaan. Het is nog onduidelijk waarvan de eilandbewoners precies aangifte hebben gedaan. Het onderzoek naar het incident wordt uitgevoerd door de recherche, omdat de politie het beschouwt als een "heftig incident" dat zorgvuldig en op de juiste manier moet worden onderzocht.

PowNed heeft verklaard dat de politie in eerste instantie weigerde hulp te bieden toen de journalisten werden belaagd door de eilandbewoners. Voorzitter Dominique Weesie heeft contact opgenomen met demissionair minister van Justitie Dilan Yeşilgöz om hulp te vragen.

Yesilgöz wilde niet inhoudelijk reageren op de zaak, maar ze gaf wel aan "dat iedereen met hun poten van de pers af moet blijven". De politie Noord-Nederland doet momenteel onderzoek, maar heeft nog geen verdachten op het oog of aanhoudingen verricht in deze zaak.

Hunter Biden ook aangeklaagd voor belastingontduiking

In de VS is de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, Hunter Biden, voor een federale rechtbank in Los Angeles aangeklaagd wegens belastingontduiking.

Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie zou Biden vier jaar lang voor in totaal 1,4 miljoen dollar aan belastingen hebben ontdoken. Hij wordt beschuldigd van negen aanklachten - drie misdrijven en zes belastingmisdrijven - en er hangt hem een maximale gevangenisstraf van 17 jaar boven het hoofd als hij wordt veroordeeld, aldus het ministerie.

Aanklacht benadrukt extravagante levensstijl
In de aanklacht staat dat Biden miljoenen dollars uitgaf aan een extravagante levensstijl in plaats van belasting te betalen. Als bestuurslid van een Oekraïens industrieel conglomeraat en een Chinees private equity fonds had hij goed verdiend.

Alleen al in 2018 gaf hij volgens het document "meer dan 1,8 miljoen dollar uit, waaronder ongeveer 772.000 dollar aan geldopnames, ongeveer 383.000 dollar aan betalingen aan vrouwen en ongeveer 151.000 dollar aan kleding en accessoires". Volgens het ministerie van Justitie loopt het onderzoek nog. De advocaat van Biden heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Dit is de tweede rechtszaak tegen Hunter Biden, die in september van dit jaar al beschuldigd werd van illegaal wapenbezit. Speciale aanklager David Weiss, aangesteld door procureur-generaal Merrick Garland, beschuldigde de zoon van de president in de rechtszaak voor de rechtbank in Delaware van het verbergen van het feit dat hij drugsverslaafd was bij het kopen van een wapen, waardoor hij volgens de wet geen wapen mag bezitten. Biden pleitte niet schuldig in deze rechtszaak.

Het was de eerste keer in de geschiedenis van de VS dat de zoon van een zittende president werd aangeklaagd. De 53-jarige, die nu als kunstenaar werkt, woont sinds 2018 in Los Angeles.

Juridische problemen Hunter van invloed op in verkiezingscampagne
Hunter Biden is met de verkiezingen op komst het mikpunt van de Republikeinen van de oppositie. Ze beschuldigen hem ervan dat hij in het verleden de belangrijke positie van zijn vader als vicepresident van Barack Obama (2009 tot 2017) heeft misbruikt voor zakelijke deals in Oekraïne en China.

De beschuldigingen dienen als basis voor de pogingen van de Republikeinen om een aanklacht tegen president Biden in te dienen. Ze beschuldigen hem ervan betrokken te zijn bij de buitenlandse zakendeals van zijn zoon en dat hij heeft gelogen tegen het publiek. Ze hebben hiervoor nog geen duidelijk bewijs kunnen leveren en de president heeft de beschuldigingen resoluut van de hand gewezen.

De 81-jarige heeft herhaaldelijk publiekelijk zijn zoon gesteund, die in het verleden ernstige drugsproblemen heeft gehad. De beschuldigingen tegen zijn zoon zullen echter waarschijnlijk de verkiezingscampagne van de Amerikaanse Democraat overschaduwen, die in november volgend jaar herkozen wil worden voor een tweede termijn.

Verkiezing slechtste slogan van het jaar 2023

We mogen weer stemmen! Ditmaal voor de slechtste slogan van 2023.

De genomineerde slechte slogans editie 2023 zijn:

  • Everything for stuffing your pussy! (kattenspeciaalzaak 4Cats, Amsterdam, Noord-Holland) 
  • Wij weten het veter (pop-up sneakerstore BijSMAAK, Nijmegen, Gelderland) 
  • Voor een warm afscheid van uw geliefde huisdier (Dierencrematorium Heerhugowaard,Noord-Holland) 
  • We Whisky you a Sherry Christmas (Drankdozijn.nl, Amsterdam, Noord-Holland) 
  • Freeselijk goed werk, verdraaid leuke collega's! (GAB metaal, Bergeijk, Noord-Brabant) 
  • Wij zijn uw rouwvast! (Hakkenberg Uitvaartzorg, Hattem, Overijssel) 
  • Niet bang voor een KAKastrofe! (Pampers luiers, Nederland) 
  • Have a naai’s day! (Rijkers Naaimachinespecialist, Veghel, Noord-Brabant) 
  • Wasmachinebestendig: op de maan en thuis (Tempo zakdoekjes, Nederland) 
  • Put the fun between your legs (Tuut-tuut fietsverhuur, Castricum, Noord-Holland)

N.B.: er is geen enkele controle op de stemmen (bijv. door de uitgebrachte stem te verifiëren met een e-mailadres), dus poll-fucken is gewoon mogelijk. Bindend stemadvies, iemand?

Onderzoekscentrum voor beveiliging onderzeese infrastructuur geopend

Nederland doet vanaf donderdag 7 december experimenteel onderzoek met Denemarken, Duitsland, Finland, Noorwegen en Zweden om onderzeese infrastructuur te beschermen. Het gaat dan onder meer om pijpleidingen en kabels. In Den Haag is om die reden het Seabed Security Experimentation Centre (SeaSEC) geopend. Onderzoekers experimenteren er met nieuwe apparatuur om de zeebodem te beveiligen.

Het doel van het SeaSEC is om nieuwe technieken te ontwikkelen. Het moet overheden in staat stellen infrastructuur in de Noordzee en Oostzee tot op 30 meter diepte in de gaten te houden. Denk aan internetkabels, pijpleidingen voor olie en gas en platforms waarop windmolens zijn gebouwd.

De onderzoekers krijgen de beschikking over een gigantische hoeveelheid gegevens uit militaire en civiele databanken uit de 6 deelnemende landen. Bij het delen ervan wordt scherp toegezien op het waarborgen van vertrouwelijkheid. Zo kan informatie van betrokken partijen gerubriceerd of commercieel vertrouwelijk zijn. Ze willen daarmee onder meer een virtueel beeld van de zeebodem te creëren, waarop eventuele dreigingen voor de onderzeese infrastructuur meteen zichtbaar worden.

Testgebied in zee van 10 bij 10 zeemijlen
SeaSEC beschikt ook over een groot testgebied in zee van 10 bij 10 zeemijlen, oftewel 18 bij 18 kilometer. Hierin kunnen bijvoorbeeld onbemande surveillancevoertuigen proefrondjes maken.

De oprichting van het SeaSEC is onderdeel van het Northern Naval Capability Cooperation-initiatief. Dit samenwerkingsverband tussen defensieorganisaties van de 6 partners is vandaag officieel bekrachtigd in Washington. Het NNCC is gestart om de noordelijke maritieme industrie sterker te maken. Dat is nodig om over de beste systemen en materieel te kunnen beschikken.

Het is de bedoeling dat er uiteindelijk ook vestigingen van SeaSEC worden geopend in Zweden en Duitsland. Onderzoekers kunnen nieuwe technieken dan testen onder verschillende omstandigheden, bijvoorbeeld onder zee-ijs.

Van Gennip: loonkloof tussen mannen en vrouwen sneller dichten

Het CBS heeft in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) opnieuw onderzoek gedaan naar de loonverschillen tussen mannen en vrouwen. Uit de nieuwe ‘Monitor Loonverschillen’ over 2022 blijkt dat de loonverschillen tussen vrouwen en mannen nog steeds aanzienlijk zijn. Met name in het bedrijfsleven verdienen vrouwen voor vergelijkbaar werk gemiddeld bijna 7% minder dan mannen. Ook bij de overheid verdienen vrouwen gemiddeld bijna 2% minder. Onacceptabel, vindt minister Van Gennip (SZW). De loonkloof moet sneller gedicht worden. Daarom werkt de minister aan invoering van de Europese richtlijn loontransparantie en zet zij zich in om de bewustwording ten aanzien van de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te vergroten en om gelijkwaardige kansen te bevorderen.

Uit de Monitor Loonverschillen 2022 blijkt dat het ongecorrigeerde uurloon van vrouwen in het bedrijfsleven gemiddeld 16,4% lager ligt dan dat van mannen. In 2014 bedroeg dit verschil 19,2%. Bij de overheid zijn de verschillen kleiner, maar alsnog in het nadeel van vrouwen. In 2022 verdienden vrouwen gemiddeld 5,1% minder dan mannen. Een halvering van het verschil in uurloon ten opzichte van 2014. De gecorrigeerde loonverschillen (gecorrigeerd op basis van vergelijkbare banen en vergelijkbare kenmerken zoals leeftijd en opleidingsniveau) pakken lager uit. Toch verdienen vrouwen in het bedrijfsleven alsnog gemiddeld 6,9% minder en bij de overheid 1,8% dan mannen met vergelijkbare achtergrondkenmerken en banen.

Minister Van Gennip: “We zien nog steeds dat vrouwen slechter betaald worden dan mannen voor hetzelfde werk. Ook stromen vrouwen minder vaak door naar hogere functies. Deze verschillen kunnen we niet accepteren. Iedereen verdient gelijkwaardige kansen op het werk. Daarom gaan we door met een stevige aanpak op meerdere fronten, zoals verplichte transparantie over loonverschillen. En ik roep zowel werkgevers als werknemers op: ga hierover het gesprek aan, ook al is dat ongemakkelijk. Hoe eerlijk is het bij jou op de werkvloer?”

Gelijke beloning voor vrouwen en mannen zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Helaas blijkt uit de cijfers dat dit niet de realiteit is en dat vrouwen nog altijd geen gelijkwaardige positie op de arbeidsmarkt hebben ten opzichte van mannen. Dat moet anders. Daarom heeft het kabinet verschillende maatregelen genomen om de loonkloof te dichten. Waaronder de verhoging van het uitkeringspercentage van ouderschapsverlof van 50% naar 70% en de dialoog ‘Samenspraak’. De dialoog is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de ervaringen van mensen rondom gendergelijkheid op de arbeidsmarkt en om de samenleving te stimuleren het gesprek te aan te gaan over ingesleten rolpatronen. Daarnaast wil het kabinet zwangerschapsdiscriminatie aanpakken door in te zetten op bewustwording via betere informatievoorziening, zowel richting (zwangere) werknemers als werkgevers.

Ook de aangenomen Europese richtlijn loontransparantie moet bijdragen aan de aanpak van loonverschillen tussen mannen en vrouwen. Met de nieuwe wetgeving moeten werkgevers transparanter worden over de beloning en loonverschillen binnen hun organisatie. Ook komt er een verbod op het vragen naar het laatst verdiende salaris in arbeidsvoorwaardengesprekken. Dit moet bijdragen aan een betere positie van werknemers doordat zij meer inzicht krijgen in (mogelijke) loonverschillen. Minister Van Gennip werkt aan een spoedige implementatie van deze richtlijn in Nederlandse wetgeving.

Capcom kondigt Monster Hunter Wilds aan

Capcom heeft vandaag tijdens The Game Awards Monster Hunter Wilds aangekondigd. Dit is de volgende grote Monster Hunter-game (de eerste game in de 'zesde generatie') en moet pas in 2025 uitkomen voor PS5, Xbox Series X|S en pc.

Monster Hunter Wilds lijkt een aantal nieuwe elementen te introduceren. In de onthullingstrailer hieronder zien we een speelgebied dat veel groter is dan we van de serie gewend zijn. Verder zien we intense weereffecten die ongetwijfeld veel effect zullen hebben op de gevechten. Ryozo Tsujimoto, producent van de serie, zegt dat Capcom pas in de zomer van 2024 nieuwe informatie over dit spel gaat vrijgeven.

Square Enix onthult Visions of Mana

Square Enix heeft tijdens The Game Awards Visions of Mana onthuld, een nieuwe game in de klassieke Mana-serie. Het moet al in 2024 uitkomen voor PS5, PS4, Xbox Series X|S en pc. Het is de eerste nieuwe 'mainline' Mana-game in maar liefst vijftien jaar. 

Visions of Mana is een actie-RPG waarin je als Val speelt. Hij is een 'soul guard' die de opdracht heeft gekregen om zijn jeugdvriendin te begeleiden naar de Tree of Mana. Volgens Square Enix kunnen spelers naast actievolle gameplay ook een kleurrijke wereld verwachten met veel verschillende omgevingen. Verder zijn tekenaars en componisten die aan de vorige games hebben gewerkt teruggekeerd voor dit deel.

Sega kondigt vijf nieuwe games aan van klassieke franchises

Sega heeft tijdens The Game Awards een initiatief aangekondigd die vijf geliefde franchises van een nieuw spel moet voorzien. Het gaat om Crazy Taxi, Jet Set Radio, Golden Axe, Shinobi en Streets of Rage. Van al deze games zijn al gloednieuwe games in ontwikkeling die volgens Sega de komende jaren moeten uitkomen. 

"De aankondiging van vandaag is slechts het begin van ons initiatief. Vooropgesteld is het altijd onze ambitie om geweldige games met memorabele personages te maken. Wij hopen dat fans van alle leeftijden naar deze games uitkijken", aldus Sega of America CEO Shuji Utsumi. In de onderstaande onthullingstrailer kun je alvast een klein beetje gameplaybeelden van de vijf games zien. Het is dus vooralsnog onduidelijk wanneer ze precies uitkomen.

God of War: Ragnarok krijgt volgende week gratis DLC

Gratis DLC! Daar mag volgens mij niemand over klagen. Ontwikkelaar Sony Santa Monica heeft vandaag God of War: Ragnarok Valhalla aangekondigd. Deze uitbreiding is vanaf 12 december gratis beschikbaar. 

Valhalla dient als een epiloog op de evenementen van God of War: Ragnarok en vertelt een nieuw verhaal met Kratos in de hoofdrol. Verder bevat deze DLC roguelite-elementen. Je krijgt namelijk maar een kans om Valhalla te overwinnen en als je het opnieuw probeert krijg je een andere ervaring met verschillende vijanden en uitdagingen. Net als andere roguelite-games bevat deze uitbreiding zowel tijdelijke als permanente upgrades. Valhalla is volgens Sony Santa Monica vooral een cadeautje voor de fans.

Rise of the Ronin van Team Ninja lanceert in maart

Rise of the Ronin komt op 22 maart uit en is exclusief voor PS5. Dat hebben uitgever Sony Interactive Entertainment en ontwikkelaar Team Ninja (bekend van o.a. Ninja Gaiden en Nioh) vandaag aangekondigd.

De game speelt zich af in het Japan van de 19de eeuw en bevat een aantal beroemde historische figuren, al hoef je uiteraard niet te verwachten dat het daarwerkelijk historisch accuraat is. Volgens Team Ninja mogen we een grote spelwereld en een verhaal waarin je belangrijke keuzes maakt verwachten. Naast the actievolle melee-gameplay zijn er ook stealth- en parkour-mechanieken.

Metaphor: ReFantazio komt eind 2024 uit

Metaphor: ReFantazio komt eind 2024 uit voor PS5, PS4, Xbox Series X|S en pc. Dat hebben Atlu en ontwikkelaar Studio Zero aangekondigd middels een nieuwe trailer op The Game Awards.

Metaphor: ReFantazio is de nieuwste game van de creatieve geesten achter de Persona-games. In deze nieuwe RPG met een fantasy-thema doen meerdere facties mee aan de 'royal tournament' om de volgende koning te bepalen. Het hoofdpersonage van deze game (dat je zelf een naam mag geven), probeert ondertussen een dodelijke vloek die geplaatst is op de prins te ontdoen. Ook hij zal daarvoor uiteindelijk aan het voorgenoemde toernooi mee moeten doen.

OM eist tot negen maanden cel voor openlijk geweld tegen vissers in Hoorn

Op 18 juni 2022 gaan vijf jongemannen in een recreatiegebied in Hoorn de confrontatie aan met twee vissers. Met kapotgeslagen peddels mishandelen zij de beide slachtoffers. Eén van hen is daardoor blijvend blind aan één oog. Vandaag stonden vier verdachten, tussen de 19 en 22 jaar uit Hoorn en Blokker, terecht voor openlijke geweldpleging. Het OM eiste straffen variërend van 180 uur taakstraf tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden. In april van dit jaar diende de zaak tegen de vijfde verdachte, hem werd openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel ten gevolge verweten. Hij is door de rechter veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

Bewijs
Vijf jongemannen zijn op 18 juni vorig jaar aan het kanoën in recreatiegebied De Hulk in Hoorn, wanneer twee vissers hen vragen rekening te houden met hun vislijnen. Dat leidt tot een hevige woordenwisseling. Ongeveer een half uur later zoeken de vijf doelbewust de confrontatie op. Eén van de jongemannen filmt het, die beelden maken onderdeel uit van het latere bewijs. Uit het politieonderzoek blijkt verder dat een getuige heeft verklaard dat één van de mannen zegt: Ik heb een kanker goed idee, wij gaan die twee vissers in elkaar slaan want die doen toch geen aangifte!

Peddels
De groep komt vanaf het talud op de vissers af, die in de minderheid zijn en ingesloten zitten tussen dijk en water. ‘’Ze konden geen kant op’’, aldus de officier van justitie. De groep had bovendien kapotgeslagen peddels meegenomen, omdat ‘het uit de hand kon lopen’ en dat is precies wat er gebeurde. Tijdens de geweldsuitbarsting slaan de verdachten met roeispanen tegen het lichaam van het ene slachtoffer en met een afgebroken peddel in het gezicht van het andere slachtoffer. Die heeft hierdoor zeer ernstig en deels onherstelbaar letsel opgelopen. Naast breuken in kaak, jukbeen en oogkas, heeft het slachtoffer dusdanig oogletsel dat hij het zicht in zijn rechteroog definitief kwijt is.

Openlijk geweld
Het OM vindt bewezen dat alle vier de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan openlijk geweld in vereniging. Van openlijk geweld is sprake als de geweldshandelingen in het openbaar zijn gedaan. In deze zaak werd het geweld gepleegd in een recreatiepark, waar mensen waren die dat geweld hebben waargenomen. De officier van justitie: ‘’Openlijk geweld heeft niet alleen veel impact op de slachtoffers, het geweld heeft ook een grote invloed op de omstanders en buurtbewoners. Het gevoel van onveiligheid neemt door dit soort incidenten steeds grotere vormen aan. Verdachten hebben dit feit gepleegd op een plek waar mensen komen om te ontspannen.’’ Van noodweer is volgens het OM geen sprake: het zijn de verdachten zélf die teruggaan naar de vissers, met kapotgeslagen peddels boven het hoofd terwijl ze dreigend naar de vissers toelopen. En het zijn de verdachten die als eerste slaan.

Strafeis
‘’Dat verdachten op de vlucht slaan, zich niet hebben gemeld bij de politie, en op geen enkele manier spijt of berouw hebben getoond, getuigt van een stuitende onverschilligheid’’, aldus de officier ter zitting. ‘’De verdachten zijn onnodig en met een vooropgezet plan teruggegaan om ruzie te maken, zij hebben hierbij wapens meegenomen en hebben daarbij slachtoffers gemaakt.’’ Het OM eiste tegen twee 19-jarige mannen uit Hoorn gevangenisstraffen van negen maanden onvoorwaardelijk, en drie maanden deels voorwaardelijk plus een taakstraf van 180 uur. Tegen een 19-jarige man uit Blokker eiste het OM 60 dagen jeugddetentie, waarvan 22 dagen voorwaardelijk en tegen een 22-jarige man uit Hoorn een taakstraf van 180 uur. Ook vraagt het OM toewijzing van de door de slachtoffers gevraagde schadevergoeding.

De rechtbank doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

Random Pics van de Dag #1122

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

PVV: na winst gelijk zeven zorgdebatten aangevraagd

De PVV laat er geen gras over groeien en maakt meteen gebruik van de nieuwe verhoudingen in de Tweede Kamer. In de nieuwe Kamer is er, mede dankzij de grote winst van de PVV, nu wél een meerderheid voor allerlei debatten die zorgwoordvoerder Fleur Agema wilde voeren. Agema heeft de kans om deze debatten aan te vragen direct aangegrepen.

Agema heeft een meerderheid gevonden voor zeven zorgdebatten. De bedoeling is dat deze debatten zo snel mogelijk na het kerstreces plaatsvinden. Het PVV-Kamerlid wil onder meer een debat met demissionair minister Helder van VWS over de krapte op de arbeidsmarkt en doet ze voorstellen voor een forse terugdringing van de bureaucratie in de zorgsector. In een ander debat komt de volgens haar “stroeve toegankelijkheid van de gehandicaptenzorg door de afbouw van de complexe zorg” aan de orde. Lees verder bij Skipr.

Ronald Plasterk: "maandag kan ik formatieadvies uitbrengen"

Na een rommelig begin lijkt er nu toch schot in verkenningsfase te zitten. Verkenner Ronald Plasterk heeft naar eigen zeggen voldoende informatie verzameld om advies te kunnen geven over de volgende stappen in de formatie van een nieuw kabinet. Na de gesprekken van donderdag heeft hij aangekondigd dat hij in de komende dagen een advies zal opstellen over hoe een informatieronde eruit zou kunnen zien. Plasterk heeft echter nog geen uitspraken gedaan over welke variant hij voor zich ziet na zijn verkenning, die negen dagen geleden begon met gesprekken met alle politieke partijen in de Tweede Kamer. Hij zal zijn voorstel aan de Kamervoorzitter presenteren op maandagmiddag.

Volgens meerdere partijen is de meest voor de hand liggende optie het starten van gesprekken tussen de PVV, de NSC en de BBB - de partijen die de verkiezingen hebben gewonnen - samen met de VVD, die de derde grootste partij van het land is geworden. PVV-leider Wilders en BBB-leider Van der Plas geven de voorkeur aan deze optie. VVD-leider Yesilgöz is bereid om deel te nemen aan onderhandelingen, maar wil niet deelnemen aan een kabinet gevormd door deze vier partijen, zoals ze al snel na de Tweede Kamerverkiezingen heeft aangegeven.

Audi-bestuurder misdraagt zich op de A27 en verzamelt aantal boetes

Bumperkleven is voor vele weggebruikers de grootste verkeersergernis. Op de A27 wordt een Audi-bestuurder gespot die het bumperkleven tot gewoonte maakt. De verkeerspolitie houdt hem in de smiezen en dat levert de bestuurder nogal wat boetes op. Overschrijden maximum snelheid, het rijden over het puntstuk, het niet volgen van de verplichte rijrichting uitvoegstrook en natuurlijk het bumperkleven. Daarnaast mag de man flink gaan dokken voor een verkeerscursus bij het CBR.


Drone-race: heeft de VS hun drones op tijd klaar om China af te schrikken?

Om op China voor te blijven, is het Amerikaanse leger bezig met de ontwikkeling van een vloot drones van de volgende generatie. Voor het Pentagon is het niet alleen een kwestie van technologische voorsprong. Het is een race tegen de klok, aangezien Beijing eilanden in de Zuid-Chinese Zee heeft gemilitariseerd en president Xi Jinping zijn leger heeft opgedragen om in 2027 klaar te zijn om Taiwan binnen te vallen.

Sommige experts zijn sceptisch of het Amerikaanse leger snel genoeg kan werken om zijn doelen te halen.

0:00 Autonome systemen
0:40 De behoefte aan drones van de volgende generatie
1:49 Opschalen
4:07 China bijhouden

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.