Wat is de beste kabelgoot?

De beste kabelgoot kopen is geen fluitje van een cent. Op het internet zijn er namelijk ontzettend veel opties verkrijgbaar. Je wilt natuurlijk geen spijt krijgen van je keuze. Het is daardoor een goed idee om de volgende factoren in gedachten te houden als je de beste kabelgoot wilt kopen.

Certificaat
Een ervaren leverancier heeft normaal gesproken verschillende certificaten. Vertrouw echter niet zomaar de certificaten die op webpagina's worden weergegeven. Er zijn nogal wat valse certificaten in China. Die certificeringen die online kunnen worden geverifieerd, zijn betrouwbaarder. Maar ik zeg niet dat een leverancier met zo’n certificaat goede mandkabelgoten kan aanbieden. Het maken van gekwalificeerde monsters en het maken van massaproductieproducten zijn twee verschillende dingen. Je moet hun kwaliteit dus nog steeds zelf verifiëren, al zijn hun kabelgoten vaak van een hoge kwaliteit.

Materiaal
Materiaal is belangrijk om de kwaliteit van de kabelmand te beïnvloeden, van mechanische sterkte, lassterkte tot galvanisatiekwaliteit. Zorg ervoor dat de leverancier aan vier onderstaande vereisten kan voldoen: Ten eerste wordt er geen gerecycled staal en altijd inhoud gekwalificeerd roestvrij staal gebruikt. Ten tweede voldoet de sterkte van de materiaalopbrengst (proof) aan min. 500MPa. Ten derde wordt het ruwe materiaal minstens twee keer naar de beoogde draaddikte getrokken. Ten vierde, geen min draadmaattolerantie.

Professioneel
In feite kunnen veel fabrieken kabelgoten van gaas produceren als je ze een tekening of een voorbeeld aanbiedt. Een bedrijf dat producten met een grote maasstructuur kan produceren, kan mogelijk kabelgoten voor manden produceren. Eerlijk gezegd zal ik je niet aanraden om dat te doen. De kabelgoot van een mand is immers een elektrisch product. Als je al enkele jaren actief bent in kabelgoten, zul je merken dat fabrikanten kabelgoten maken en kabelladders normaal gesproken geen kabelmanden maken, en vice versa. Dit komt omdat de productielijn van deze producten heel anders is, evenals de toeleveringsketen. Houd hier dus rekening mee als je een bepaald type kabelgoot wilt aanschaffen.

Machines
De machines weerspiegelen direct het niveau van een fabrikant. Kabelmandbakken die zijn gelast door middel van een MFDC-lasmachine (Medium Frequency Direct Current) zijn betrouwbaarder dan die welke zijn gelast door AC-lasmachines. De laskwaliteit van MFDC-lasser is beter en stabieler dan AC-lassers. Bovendien zijn alleen MFDC-lasmachines gekwalificeerd om RVS-draden te lassen. Als je niet weet hoe een MFDC lasapparaat eruit ziet, kijk dan even of het apparaat besturingssoftware heeft om lasgegevens in te stellen.

Verzinken
De kwaliteit van het verzinken heeft direct invloed op de levensduur van korfkabelgoten. Normaal gesproken hebben we een verzinkte laagdikte nodig van minimaal 12 μm. Veel leveranciers kunnen het alleen in massaproductie van 5 μm tot 8 μm halen. Naast de laagdikte is ook de hechting van zink van belang. Als de zinklaag een dikte van 12 μm bereikt met een goede hechting, moet de draadkabelgoot ten minste 72 uur de neutrale zoutsproeitest (NSS) doorstaan zonder rode roest te vertonen. Een kabelgoot met een draadmand die goed gegalvaniseerd is, moet er op het oppervlak helder en uniform uitzien. Maar het is een misvatting dat hoe helderder het oppervlak is, hoe beter het verzinkt zou zijn.