Fernandez wereldkampioen Moto2, concurrent Ogura valt wťťr

Het wereldkampioenschap in de Moto2 is zondag afgesloten op het circuit Ricardo Tormo. Op het Spaanse asfalt van Valencia was de titelstrijd nog open, hoewel het uiteindelijk wat minder spannend werd dan het op voorhand nog had kunnen worden.

Het WK in de Moto2 kent een tamelijk chaotisch seizoenseinde tussen titelkandidaten Augusto Fernandez en Ai Ogura: Fernandez ging in Australië onderuit, Ogura gooide vorige keer in Maleisië een vrijwel zekere tweede plek weg met een valpartij. Fernandez werd daar vierde en in plaats van een flinke achterstand, begon de Spanjaard daardoor in Valencia met een prima voorsprong aan de laatste race.

De poleposition in Valencia was in handen van Alonso Lopez, voor Pedro Acosta, Augusto Fernandez, Tony Arbolino, Ai Ogura en Joe Roberts - Fernandez was bij een podiumplek zeker van de wereldtitel, Ogura moest tien punten meer halen om de titel te pakken. Bo Bendsneyder moest het vanaf de 20e plek doen, de van een blessure teruggekeerde Zonta van den Goorbergh startte als 30e.

Lopez kende de beste start, maar Arbolino reed de beste eerste ronde en kwam door als leider, voor Ogura, Lopez, Acosta en Fernandez. Lopez reed agressief en dat pakte niet goed uit: al snel schoof hij vanaf de vierde plek onderuit. Ogura reed ondertussen goed mee en streed om de winst, tot ronde acht: de Japanner ging onderuit en daarmee was in één klap de wereldtitel beslist in het voordeel van Fernandez.

Halverwege de race was Arbolino bijgehaald door Acosta en ook Fernandez ging er voorbij. Die twee reden beetje bij beetje ver weg bij Arbolino en zo bleef het: Acosta pakte de winst, Fernandez werd tweede en is de nieuwe wereldkampioen. Arbolino completeerde het podium, Bendsneyder werd met hulp van flink wat valpartijen elfde.