Uitslag RKC - AZ

AZ heeft de uitwedstrijd bij RKC met 3-1 verloren. In Waalwijk kwamen de Alkmaarders nog wel met 0-1 voor, maar door twee blunders Hobie Verhulst wisten de Waalwijkers nog te winnen.

AZ begon nog goed aan de wedstrijd tegen RKC en kwam binnen de tien minuten op voorsprong dankzij Jesper Karlsson. Uit een voorzet van Yukinari Sugawara wist de Zweed bij de tweede paal te scoren. Daarna ging RKC beter voetballen en kwam op gelijke hoogte, maar had daarbij wel de hulp van de AZ-doelman, die bal zomaar door zijn handen liet gaan.

Ook in de tweede helft had AZ het zwaar met RKC, maar toch leek het een gelijkspel te worden. Zakaria Bakkali besliste daar anders over. De Belg schoot heerlijk raak en vijf minuten na zijn eerste treffer zorgde Bakkali ook nog voor de 3-1, al kreeg hij daar de hulp van de AZ-doelman.