Vanthourenhout onttroont Van der Haar bij modderig EK veldrijden

Michael Vanthourenhout heeft zich in Namen tot Europees kampioen veldrijden gekroond. De Belg was op de flanken van de Citadel van Namen de sterkste. Uittredend kampioen Lars van der Haar legde beslag op de tweede plaats, voor Laurens Sweeck.

Op het modderige parcours in Namen had Lars van der Haar de sterkste start. De Nederlander had na een technische strook direct een mooie voorsprong te pakken op de rest en had na de eerste ronde een voorsprong van meer dan tien seconden op Michael Vanthourenhout. Na een valpartij van Van der Haar kwam Vanthourenhout bij de Nederlander.

De rest volgde al op meer dan dertig seconden en was duidelijk dat het zou gaan tussen Van der Haar en Vanthourenhout. Na een valpartij van de Belg nam Van der Haar weer een voorsprong, maar daarna had de Nederlander te maken met materiaalpech en kwam het tweetal weer samen. Na een valpartij van Van der Haar werd de wedstrijd beslist. Vanthourenhout had dankzij de val snel tien seconden voorsprong en zou die alleen maar verder uitdiepen doordat Van der Haar steeds vaker de fout in ging en zou uiteindelijk op veertig seconden einidgen van de nieuwe Europees kampioen Vanthourenhout. Laurens Sweeck werd op meer dan twee minuten derde, voor de Nederlander Joris Nieuwehuizen.

Results powered by FirstCycling.com