FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 januari 2022

Vlhova slalomt naar Snow Queen-titel op dramatisch slechte piste in Zagreb

De World Cup alpineskiën kwam deze week in actie in het Kroatische Zagreb, waar de trofeeën voor de Snow Queen en Snow King stonden te wachten voor de slalomwinnaars aldaar. De wedstrijd bij de vrouwen werd afgewerkt op een lachwekkend slechte piste, een dag later was het de beurt aan de mannen.

Vrouwen
In de eerste run mocht Petra Vlhova als eerste naar beneden en dat leverde een flink voordeel op, gezien de waardeloze staat van de piste. De Slowaakse was uiteindelijk 0,64 seconden sneller dan haar Amerikaanse concurrente Mikaela Shiffrin, terwijl verder alleen Wendy Holdener uit Zwitserland (+0,81) en de Zweedse Anna Swenn Larsson (+0,84) binnen een seconde bleven. Katharina Liensberger uit Oostenrijk (+1,17) zat ook nog in de buurt, verder stonden er in totaal maar acht dames binnen twee seconden van Vlhova.

Erin Mielzynski uit Canada opende de top-8 in run twee, maar na een stroeve start miste ze een poortje, waarna de Sloveense Andreja Slokar er met een pirouette uit ging. Lena Dürr finishte wel, maar de Duitse verloor zes plekken en zo was de leiding nog altijd in handen van de Canadese Ali Nullmeyer, zeventiende na één manche. Ondanks een grote fout haalde Liensberger het wél: ze hield nog 0,47 seconden over van haar 1,73 seconden tellende voorsprong op Nullmeyer.

Swenn Larsson schakelde zichzelf met een fout ook uit, Holdener kwam 0,25 seconden achter Liensberger terecht, die zo zeker was van een podiumplaats. Shiffrin liet zien hoe het moest: met groot machtsvertoon pakte de Amerikaanse met 1,61 seconden de leiding over, met alleen Vlhova te gaan. De Slowaakse hield echter stand en met 0,50 seconden voorsprong pakte ze de winst, voor Shiffrin en Liensberger.

Mannen
Woensdag zouden de mannen in actie komen, maar vanwege de weersomstandigheden werd noodgedwongen besloten om dat niet te laten gebeuren. De organisatie trok alles uit de kast en kreeg het voor elkaar om het dan naar donderdag te verplaatsen, maar helaas: donderdag kon het ook geen doorgang vinden, met ogenschijnlijk een betere piste dan de vrouwen eerder hadden gehad. Geen Snow King dus in Zagreb.

1 jaar na bestorming Capitool: Biden bekritiseert Trump voor 'web van leugens'

De Amerikaanse president Biden zei in een toespraak ter herdenking van de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021, dat zijn voorganger Donald Trump "probeerde de vreedzame overdracht van de macht te verhinderen." 

De Amerikaanse president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben donderdag de Verenigde Staten toegesproken ter gelegenheid van de herdenking van de dodelijke aanval op het Amerikaanse Capitool door aanhangers van voormalig president Donald Trump.

Het Congres zal later op de dag een gebedswake houden.

Op 6 januari 2021 bestormde een menigte het Capitool in een poging om de bevestiging van Biden's overwinning van de presidentsverkiezingen tegen te houden, gedreven door Trump's beweringen over verkiezingsfraude. Vijf mensen kwamen om en meer dan 130 politieagenten raakten gewond.

Wat zei Biden in zijn toespraak?
In een toespraak op een van de plaatsen waar Trump-aanhangers met geweld het Amerikaanse Capitool binnenstormden, zei president Biden dat de VS ervoor moet zorgen dat een dergelijke rel "nooit meer voorkomt".

"De democratie werd aangevallen - gewoon aangevallen," zei Biden.

In een emotioneel geladen toespraak, herinnerde de president aan de gewelddadige beelden van 6 januari - en richtte zich op zijn voorganger, Trump.

"De voormalige president van de VS heeft een web van leugens gecreëerd en verspreid over de verkiezingen van 2020," zei Biden.

De president besteedde een groot deel van zijn toespraak aan het aankaarten van de onjuiste verhalen over de rellen van 6 januari die door Trump en leden van zijn Republikeinse Partij in stand zijn gehouden.

"Voor het eerst in onze geschiedenis verloor een president niet alleen de verkiezingen, maar probeerde hij ook een vreedzame machtsoverdracht te voorkomen toen een gewelddadige menigte het Capitool binnendrong", zei hij.

Biden drong er bij het Amerikaanse volk op aan actief te werken om de schade aan de democratie van het land te handhaven en te herstellen. “Op dit moment moeten we beslissen wat voor soort natie we zullen zijn. Worden we een natie die politiek geweld als norm accepteert? We kunnen onszelf niet toestaan zo'n natie te zijn. De weg vooruit is om de waarheid te erkennen en ernaar te leven", drong Biden aan.

Hij zei dat het land zich bevindt "in een strijd om de ziel van Amerika".

Voorafgaand aan Biden zei vice-president Harris dat de "Amerikaanse geest op de proef wordt gesteld", maar drong hij er bij de mensen in de VS op aan "zich te verenigen ter verdediging van onze democratie". 

Wat was de reactie van Trump op Biden?
Na de toespraak van Biden op donderdag, gaf voormalig president Trump een verklaring af waarin hij Biden ervan beschuldigde te proberen "Amerika verder te verdelen".

Op dinsdag annuleerde Trump abrupt een briefing op zijn landgoed Mar-a-Lago in Florida, die gepland was voor de avond van 6 januari.

In een eerdere verklaring herhaalde Trump nogmaals zijn samenzweringstheorie dat de verkiezingen van november 2020 waren "gestolen" en herhaalde hij zijn ongegronde beweringen dat wijdverbreide kiezersfraude Biden in zijn functie hebben geplaatst. Trump zei dat hij over veel van dezelfde kwesties zou spreken tijdens een bijeenkomst die op 15 januari stond gepland.

Enkele vooraanstaande Republikeinen, van wie velen niet deelnemen aan de herdenkingsbijeenkomsten van het Capitool op donderdag, beschuldigden de Democraten van een poging om de verjaardag te 'exploiteren'.

Wat is de impact van deze toespraak van de president?
Ines Pohl, hoofd van het persbureau DW in Washington, zei dat Biden donderdag "de sterkste toespraak" van zijn presidentschap hield - en duidelijk maakte dat Trump "verantwoordelijk" is voor de politieke verdeeldheid die groeiende is in de Verenigde Staten.

"Biden heeft de hoop opgegeven om de aanhangers van Trump te bereiken", zei Pohl. "Ik denk dat hij ook alle hervormingen wil doorvoeren die nodig zijn om de democratie hier te beschermen als het gaat om stemrecht."

DW-verslaggever William Glucroft merkte op dat Biden "een zeer moeilijk pad had om te bewandelen" in zijn opmerkingen over de herdenking van 6 januari.

De president benoemde veel van de onwaarheden die Trump is blijven verkondigen over de presidentsverkiezingen van 2020.

"Biden wilde niet te pessimistisch zijn, maar ook niet vergoelijken wat er een jaar geleden is gebeurd", zei Glucroft.

Hoe herdenkt men de bestorming van het Capitool?
Na de toespraak van Biden zullen Amerikaanse vbeleidsmakers 's middags een gebedswake bijwonen. Er zal ook een moment van stilte worden gehouden in de kamer waar het Huis van Afgevaardigden bijeenkomt - de plek waar de leden werden geëvacueerd toen relschoppers een jaar geleden hun bestorming uitvoerden.

Er zullen ook ervaringen worden gedeeld van de leden die aanwezig waren in het Capitool van de VS toen pro-Trump-relschoppers met geweld het gebouw binnenkwamen.

Het illustreert de grote politieke verdeeldheid in het land dat de meeste evenementen worden bijgewoond door de Democraten van Biden – terwijl de meeste Republikeinen afwezig zullen zijn in Capitol Hill.

De toprepublikein, senator Mitch McConnell, leidt een delegatie van Republikeinen naar een begrafenis van een onlangs overleden senator in Atlanta, Georgia. McConnell zei dat 6 januari een "donkere dag" was, maar beschuldigde de Democraten ervan te proberen "deze herdenking uit te buiten".

Terwijl beleidsmakers van beide partijen aanwezig waren tijdens de rellen een jaar geleden, hebben veel Republikeinen zich aan de zijde van Trump geschaard - en degenen die zich tegen Trump afzetten, zijn door de partij aan de kant gezet.

Arrestatie op A2 gebeurde na dreigend incident rondom John van den Heuvel

De arrestatie die vanmiddag plaatsvond op de A2 bij Utrecht volgde na een incident rond misdaagverslaggever John van den Heuvel. Dat bevestigt de misdaadverslaggever zelf aan AT5.

Van den Heuvel reed over de A2 toen er een dreigende situatie ontstond. Volgens het AD werd hij mogelijk achtervolgd. De Dienst Speciale Interventies heeft vervolgens een auto van de weg gehaald en een arrestatie verricht.

'Adequaat gehandeld'
De misdaadverslaggever laat weten: "Het klopt dat er vanmiddag rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt. Het gaat goed met me, ik ben blij dat m’n beveiligers scherp zijn en adequaat handelen."

Random Pics van de Dag #514

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Hond redt baasje van vriesdood op ijskoude berg

Nadat zijn baasje was uitgegleden op de berg Velebit in Kroatië en hierbij 150 meter naar beneden viel, heeft zijn hond (een Alaska malamute genaamd North) hem 13 uur lang warm gehouden totdat hulp arriveerde.

De Kroatische bergreddingsdienst (HGSS) prees de sledehond voor het redden van zijn baas en schreef op Twitter dat "vriendschap en liefde tussen mens en hond geen grenzen kent."

North, zoals de hond wordt genoemd, en zijn eigenaar waren op Nieuwjaarsdag aan het wandelen op de berg Velebit, op een hoogte van ongeveer 1.700 meter. Zowel de man als de hond gleden uit en vielen zo'n 150 meter naar beneden.

De wandelaar hield er een zwaar gewond been aan over, maar de hond bleef ongedeerd. North hield zijn baasje 13 uur lang warm met zijn lichaamswarmte tot de reddingswerkers ter plaatse arriveerden.

"North bleef ongedeerd, maar zijn vriend, een jonge bergbeklimmer, had minder geluk," zeiden de redders.

De hulpdienst zei dat de nachtelijke operatie bijzonder lastig was vanwege sneeuw, ijs en afgebroken boomtakken die de toegang tot de plek blokkeerden. Een team van 27 mensen nam deel aan de reddingsactie, ze bereikten het tweetal rond middernacht en droegen de wandelaar om 8.00 uur de volgende ochtend over aan de medische zorg.

De hond "rolde zich op en verwarmde hem met zijn lijfje," schreef HGSS op Twitter. "Zijn loyaliteit hield niet op, zelfs niet toen de reddingswerkers kwamen, hij was een van ons, bewaakte zijn baas 13 uur lang."

Ze voegden eraan toe dat "dit voorbeeld ons allemaal kan leren hoe we voor elkaar moeten zorgen."

Maak kennis met de stammen uit Horizon Forbidden West

Guerilla maakt steeds meer bekend over Horizons Forbidden West. Niet gek ook, aangezien de game 18 februari al wordt uitgebracht. Vandaag leren we meer over de diverse stammen die we in de game tegenkomen.

De Carla en Oseram, de Utaru in Plainsong, de Tenakth en nog meer. Maak nieuwe allianties, maar vind ook nieuwe vijanden in deze stammen. In de onderstaande trailer wordt een korte toelichting gegeven.

Horizon Forbidden West komt naar PlayStation 4 en PlayStation 5.

Het nutteloze feitje van de dag: oude Drentse fietsen

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Tijdens menig reclameblok horen en/of zien we een spotje voorbij komen voor de elektrische fietsen van Amslod, maar wist je dat de naam van het fietsenmerk teruggaat naar gemotoriseerde fietsen van meer dan een eeuw geleden? In 1915 startte meneer Dolsma in Drenthe met het maken van gemotoriseerde fietsen, een soort Solex. Enkele generaties later begonnen de nazaten van de Drentse fietsenmaker met het maken en direct aan consumenten verkopen van elektrische fietsen en daarbij grepen ze terug op de naam van hun voorvader, maar dan omgedraaid. Zo werd Dolsma Amslod.

'Mochica-man met enorme fallus' toeristische attractie in Peru

Een Peruaanse gemeente aan de noordkust van de Stille Oceaan heeft voor heel wat opschudding gezorgd met haar laatste artistieke bouwwerk.

De stad Moche richtte een monument op ter ere van een pre-Incaanse cultuur, die bekend staat om haar neiging tot het produceren van seksueel getint keramiek.

In de hoop toeristen aan te trekken, heeft de stad het standbeeld van een inheemse Mochica-man met een reusachtige penis aan haar lijst van attracties toegevoegd.

Het beeld, een replica van een pre-Incan Mochica keramiek, zoals die gewoonlijk in graven in deze regio worden gevonden, is gemaakt van glasvezel, is drie meter hoog en de fallus meet maar liefst 1,5 meter in lengte.

Deskundigen bevestigen dat de leden van de Mochica-cultuur - bekend om hun uitgebreide irrigatiesystemen om hun gewassen te bewateren op een van de droogste plaatsen op aarde - seksuele activiteit verweefden met de vruchtbaarheid van de aarde en het verbouwen van gewassen.

Cao-lonen in 2021 minder gestegen dan in 2020

De cao-lonen zijn in 2021 gestegen met 2,1 procent. In 2020 was de stijging 2,9 procent. Dit meldt het CBS op basis van voorlopige cijfers.

In de eerste helft van 2021 lag de cao-loonstijging met 2,2 procent lager dan in het jaar ervoor; in de tweede helft werd dat nog lager, namelijk 1,9 procent.

Cao-lonen stijgen minder dan consumentenprijzen
Het jaarcijfer van de consumentenprijzen wordt pas 11 januari bekend, maar in de eerste elf maanden van 2021 lag dit gemiddeld 2,4 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Uitgaande van dat percentage, zijn de cao-lonen volgens de voorlopige cijfers dus ongeveer 0,3 procentpunt minder gestegen dan de consumentenprijzen.

Cao-lonen het minst gestegen in de sector overheid
Van alle drie de cao-sectoren zijn in 2021 de cao-lonen bij de overheid het minst gestegen (1,8 procent). Bij de gesubsidieerde instellingen stegen de lonen het meest, namelijk met 2,5 procent. In 2020 was de overheid nog de sector met de grootste loonstijging (3,2 procent).

Lonen horeca minst gestegen
De cao-lonen van de werknemers in de bedrijfstak horeca stegen in 2021 het minst (0,3 procent). Dit komt voornamelijk door de horeca-cao, die in 2021 met een jaar verlengd is onder gelijke voorwaarden. Hierbij zijn de loontabellen alleen aangepast voor het wettelijk minimumloon.

De loonstijging was het hoogst in de bedrijfstak overige dienstverlening (3,4 procent). Onder deze bedrijfstak vallen onder meer belangenorganisaties, wasserijen en de uitvaartbranche.

In 2020 namen de lonen het minst toe in de bedrijfstak landbouw, bosbouw en visserij (1,3 procent) en behoorde de bedrijfstak horeca nog bij de bedrijfstakken met de grootste cao-loonstijging.

Contractuele loonkosten 1,9 procent gestegen
De contractuele loonkosten, de cao-lonen plus werkgeverspremies, stegen met 1,9 procent in 2021. Hiermee ligt de ontwikkeling van de contractuele loonkosten onder die van de cao-lonen. Dit komt voornamelijk door een verlaging van de WW-premie met ingang van augustus. Daartegenover werden in 2021 de WAO/WIA-(basis)-premie en de bijdrage werkgeversheffing Zorgverzekeringswet (ZVW) verhoogd. Ook is de werkgeverspremie pensioen (waaronder die van de grote pensioenfondsen ABP en Zorg en Welzijn) in totaliteit gestegen.

De voorlopige cijfers over 2021 zijn gebaseerd op 88 procent van de cao’s waaruit de statistiek is opgebouwd.

Salaris (Pixabay)
Salaris (Pixabay)

Geert Wilders wil de terreurverdachten zien die hem wilden onthoofden

Acht mannen (tussen de 20 en 31 jaar), afkomstig uit Eindhoven, staan vandaag voor de rechter omdat zij verdacht worden van het beramen van terroristische aanslagen op Mark Rutte en Geert Wilders. De verdachten trainden maandenlang in een garagebox in Eindhoven om ‘fit te worden voor de strijd’. Zij werden in september van hun bed gelicht en opgepakt. Zo meldt de Gelderlander.

Advocaat Peter Plasman, die twee van de acht verdachten bijstaat in deze zaak, stelt dat de beschuldiging gebaseerd is op een ‘melig gesprek’ dat de verdachten hadden tijdens het Netflixen. Rechercheurs hadden afluisterapparatuur geplaatst bij de mannen en konden zo meeluisteren naar hun gesprekken. Zo hoorden ze de opmerkingen die gemaakt werden tijdens de film 2 Guns met Denzel Washington. Daarin moet de hoofdpersoon infiltreren als undercoveragent in een Mexicaans drugskartel. Toen er in de film een Kalasjnikov in beeld verscheen, zouden de jongens gefantaseerd hebben. In die fantasieën zou dreigende taal zijn geuit over Mark Rutte en Geert Wilders. 

Volgens justitie sympathiseren de verdachten met het jihadistische gedachtengoed van IS. Hij las een deel van de opgenomen gesprekken voor;  ‘door de kop schieten’ van Wilders en hoe ze dan de geschiedenis in zullen gaan. 'Dan ben je legendary.' Ook spraken ze over wapens en keken ze gruwelijke IS-instructievideo’s over het plegen van een aanslag en hoe je een mens doodt met een mes of explosief. Daarnaast bespraken ze ook een mogelijke aanslag op een chipfabrikant en hoe wapens te maken met een 3D-printer. 

De acht verdachte mannen zijn allen hoog opgeleid, in het bezit van een Nederlands paspoort en in Nederland geboren. Een negende verdachte is in Afghanistan geboren.

De rechtbank moet vandaag beoordelen of de verdenkingen ernstig genoeg zijn om deze verdachten langer vast te houden in Vught op de terrorismeafdeling of dat ze in vrijheid hun rechtzaak mogen afwachten.

Demonstrant Huig Plug opgepakt wegens opzoeken Rutte ondanks contactverbod

De voor bedreiging veroordeelde coronademonstrant en zelfbenoemd klokkenluider Huig Plug is vanmorgen aangehouden in de omgeving van het Binnenhof in Den Haag. De 53-jarige Katwijker plaatste gisteren een video waarin is te zien dat hij zich in de buurt van premier Rutte bevond. Dit ondanks een contactverbod door de rechter vanwege een veroordeling voor bedreiging van zowel de premier als minister Hugo de Jonge. Zo meldt de Gelderlander.

Social-mediamafkees die bij De Jonge aanbelde nu opgepakt bij huis Kaag

Een 29-jarige Amsterdammer is gisteravond door de politie opgepakt omdat hij met een brandende fakkel bij de woning van D66-leider Sigrid Kaag in Den Haag stond. Zo meldt AT5.

De actie van de man was te zien op een livestream op sociale media. "De man met de fakkel schreeuwde intimiderende en beledigende teksten richting Kaag en haar gezinsleden", laat de politie weten. "De filmer filmde ook via een zijruit in de woning. De beelden daarvan zijn veiliggesteld."

De Amsterdammer is een paar weken geleden ook al aangehouden omdat hij meerdere keren aanbelde bij de woning van demissionair Hugo de Jonge in Rotterdam. Een dag later werd hij weer opgepakt op de Dam.

De 29-jarige man zit nog vast en wordt vrijdag 7 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Zie ook: Social-mediamafkees met fakkel bij Kaag aan de voordeur.

FOK! Wat een weer: even wat beter

winterbanner

Welkom!

Ik zou het weer vandaag willen kwalificeren als een typische dag in januari. Alles leek erop. Oh wacht, het is januari!  

De wind bulderde er vandaag op los en het was een komen en gaan van buien. Op zich zijn er niet zulke grote hoeveelheden gevallen, maar zeker in het zuiden hadden ze de laatste dagen al genoeg regendruppeltjes gehad. Op de meeste plaatsen viel er zo'n 3 tot 7 mm, met een enkele uitzondering naar boven. Het waren wel veel buien, maar ze trokken snel en heel erg actief was het allemaal ook niet echt. Onweer en hagel is vrijwel nergens waargenomen, ook dat wijst er op dat de onstabiliteit niet heel erg diep was. 

De wind speelde de afgelopen dag een grotere hoofdrol. Gedurende de dag stond er langs de kust een harde tot soms stormachtige westelijke wind. Ook in het binnenland kwamen met name bij buien stevige windvlagen voor.

De buien zijn er nu nog, maar dat moeten er de komende uren steeds minder gaan worden. Uiteindelijk klaart het dan ook op, zodat het in het binnenland tot dichtbij het vriespunt kan afkoelen. Het zou daar dus plaatselijk glad kunnen worden door opvriezing van natte weggedeelten. Langs de kust blijft het iets zachter. Ook de wind neemt nu langzaam wat in kracht af.

Morgen ziet er best aardig uit. Het grootste gedeelte van de dag is het op de meeste plaatsen droog. Misschien dat er in het noordwesten nog een enkel buitje valt, maar ik acht die kans niet zo groot. Verder schijnt de zon van tijd tot tijd. Later op de dag neemt de bewolking alweer toe en in de avond gaat het dan van het westen uit opnieuw regenen. De maxima liggen rond de 6 graden. Aan het einde van de middag neemt ook de wind weer toe en draait dan naar zuid-zuidwest om aan zee toch weer kracht 7 te kunnen halen.

Vrijdag is het op veel plaatsen bewolkt met af en toe regen.

U ziet het: veel met winterweer heeft dit niet te maken en echte aanwijzingen voor een diepe winterinval uit het oosten zijn ook in de komende periode niet te verwachten.

Fijne avond!  

Fris in het bos 2021 (Foto: Storm666)
Fris in het bos. Tijdens een hardlooptocht van Storm666. Alweer van vorig jaar tijdens de koudeperiode. (Foto: Storm666)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Schansspringer Kobayashi op koers voor historie in Vierschansentournee

In het Oostenrijkse Bischofshofen is woensdagavond de derde wedstrijd van de Vierschansentournee afgewerkt. Dat zou dinsdag in Innsbruck gebeuren, maar vanwege de harde wind kon dat niet doorgaan. In Bischofshofen stond alles al klaar voor de grote finale op donderdag, dus een dagje eerder kon men ook al wel uitkomst bieden voor wedstrijd drie.

Na de eerste ronde ging Marius Lindvik aan de leiding en voor de Noor was dat een aanval op de leiding in de Vierschansentournee: leider Ryoyu Kobayashi hield de schade wel beperkt en stond tweede na één sprong, nog genoeg om virtueel de leiding te behouden. Plek drie was in handen van Lindvik's Noorse landgenoot Halvor Egner Granerud, voor de Duitser Karl Geiger en de Oostenrijkers Jan Hörl en Manuel Fettner. Lovro Kos, derde in de tourneestand, kon het vergeten: de jonge Sloveense sensatie ging na een mooie sprong onderuit bij de landing.

Met een uitstekende tweede sprong verdedigde Fettner zijn mooie positie, waarna teamgenoot Hörl opvallend genoeg op exact hetzelfde puntentotaal uit wist te komen. Geiger sprong de beide Oostenrijkers voorbij, Granerud bleef de Duitser dan weer voor. Kobayashi deed een gooi naar de winst en moest kijken naar Lindvik, die het nét niet af kon maken: hij werd tweede en dus liep Kobayashi weer wat uit in het tourneeklassement én behield hij de kans om als eerste springer ooit alle vier de wedstrijden twee keer te winnen.

De dagwinst in Bischofshofen was voor Kobayashi, voor Lindvik en Granerud. In het klassement staat Kobayashi nu ruim genoeg aan de leiding om aan een 'normale' uitslag donderdag voldoende te hebben. Lindvik's tweede plaats lijkt ook redelijk zeker, de strijd om plek drie gaat vooral tussen Granerud, Geiger en diens landgenoot Markus Eisenbichler.

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #2
special
Random Pics van de Dag #740
special
Random Pics van de Dag #739
special
AI Picture Gallery #1
review
Ultimate Ears Wonderboom 3
special
Random Pics van de Dag #738
©FOK.nl e.a.