FOK! Wat een weer: even wat beter

winterbanner

Welkom!

Ik zou het weer vandaag willen kwalificeren als een typische dag in januari. Alles leek erop. Oh wacht, het is januari!  

De wind bulderde er vandaag op los en het was een komen en gaan van buien. Op zich zijn er niet zulke grote hoeveelheden gevallen, maar zeker in het zuiden hadden ze de laatste dagen al genoeg regendruppeltjes gehad. Op de meeste plaatsen viel er zo'n 3 tot 7 mm, met een enkele uitzondering naar boven. Het waren wel veel buien, maar ze trokken snel en heel erg actief was het allemaal ook niet echt. Onweer en hagel is vrijwel nergens waargenomen, ook dat wijst er op dat de onstabiliteit niet heel erg diep was. 

De wind speelde de afgelopen dag een grotere hoofdrol. Gedurende de dag stond er langs de kust een harde tot soms stormachtige westelijke wind. Ook in het binnenland kwamen met name bij buien stevige windvlagen voor.

De buien zijn er nu nog, maar dat moeten er de komende uren steeds minder gaan worden. Uiteindelijk klaart het dan ook op, zodat het in het binnenland tot dichtbij het vriespunt kan afkoelen. Het zou daar dus plaatselijk glad kunnen worden door opvriezing van natte weggedeelten. Langs de kust blijft het iets zachter. Ook de wind neemt nu langzaam wat in kracht af.

Morgen ziet er best aardig uit. Het grootste gedeelte van de dag is het op de meeste plaatsen droog. Misschien dat er in het noordwesten nog een enkel buitje valt, maar ik acht die kans niet zo groot. Verder schijnt de zon van tijd tot tijd. Later op de dag neemt de bewolking alweer toe en in de avond gaat het dan van het westen uit opnieuw regenen. De maxima liggen rond de 6 graden. Aan het einde van de middag neemt ook de wind weer toe en draait dan naar zuid-zuidwest om aan zee toch weer kracht 7 te kunnen halen.

Vrijdag is het op veel plaatsen bewolkt met af en toe regen.

U ziet het: veel met winterweer heeft dit niet te maken en echte aanwijzingen voor een diepe winterinval uit het oosten zijn ook in de komende periode niet te verwachten.

Fijne avond!  

Fris in het bos 2021 (Foto: Storm666)
Fris in het bos. Tijdens een hardlooptocht van Storm666. Alweer van vorig jaar tijdens de koudeperiode. (Foto: Storm666)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.