Gajes, tuig van de richel, gewoon criminelen

Wat is dat toch met die Urkse jongeren? Waarom dat gesodemieter iedere keer weer dat de ME moet optreden. We dachten even dat bepaalde wijken van Den Haag en Scheveningen erg waren maar die Urkertjes spannen de kroon in negatief gedrag.

De Urker bevolking werd door de Nederlandse wetenschappers in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog zelfs voor 'achterlijk' versleten, incapabel voor het werk op het land.
Hoewel het eiland dus al in 1939 met het land verbonden was, kreeg het dorp pas in 1948 een wegverbinding. De bevolking van Urk werd ook niet in de bewoning van de Noord-Oostpolder betrokken, daar zij niet voldeed aan de "modelbevolking" die voor de polder moest worden aangetrokken.

Hoe komt het dat heel veel Urkse ouders van deze reljeugd gewoon naar hun eigen zieke voortbrengsels kijken? Nou dat lijkt een simpel antwoord te geven m.b.t. Urk. Deze ouders zijn altijd al tegen alles wat autoriteit uitstraalt geweest, ze zijn altijd al vreselijk eigenzinnig geweest. En gezien hun voorgeschiedenis nog niet eens zo onlogisch. Maar in hoeverre is het tomeloos geweld van nu te verklaren dat zij altijd al als tweederangsburgers zijn gekwalificeerd?
Het is de Urkse cultuur die nu voor overlast zorgt en de jeugd is slechts een instrument dat dit laat zien. We kunnen hun geschiedenis niet meer veranderen, zij kunnen wel gaan inzien dat hun cultuur de oorzaak is van het ‘afwijkend gedrag’ van hun kinderen en hunzelf.

En hoe zit het dan met de rest van het reltuig in Nederland? Heeft Peter R. de Vries gelijk dat ‘ze niet gehoord worden?’ Burgers met het paspoort van het betreffende land die eigenlijk nooit ingeburgerd zijn en dat ook nooit zullen doen dus waarom hun kinderen dat automatisch wel zullen doen is gewoon een utopie. Ja, het ergste reltuig is simpelweg van allochtone afkomst waarvan de vader meer in de moskee zat dan zich bezig te houden met opvoeding. Waar in Marokko en Turkije alles vanzelf leek te gaan omdat de cultuur en het hele strafrecht totaal anders zijn dan in Nederland is evident.

Je hoeft niet gehoord te worden als je toch niet wil luisteren ook. Nederland is per definitie een land dat wil luisteren. Wanneer het antwoord, dat democratisch tot stand gekomen is, je niet bevalt dan moet je je conclusies durven te trekken. Dan moet je niet met stenen naar de overheid gooien want dat maakt je een ééncellige en daar kunnen we helaas niets mee. Wil je die ene cel splitsen naar twee enz. enz. totdat je er genoeg hebt om onze grondwet en democratie te begrijpen dan heb je hier vanzelfsprekend een toekomst.