Rodelaar Repilov verdedigt wereldtitel in Duitsland, wel Duitse dubbelzege

In het Duitse Königssee is voor de tweede dag gestreden om de wereldtitels in het rodelen. Na de sprints van vrijdag stonden zaterdag de titelraces op het programma voor de dubbels en de mannen, zondag volgen de vrouwen en de estafette.

Dubbels
Duitsland boven na de eerste run, maar het was razendspannend tussen de eeuwige rivalen: Toni Eggert en Sascha Benecken waren het snelst, maar de Bayern Express met Tobias Wendl en Tobias Arlt gaf slechts twee duizendsten van een seconde toe.

De Letse broers Andris en Juris Sics volgden al op 0,339 seconden en werden gevolgd door drie Italiaanse duo's en één Lets koppel: Ludwig Rieder/Patrick Rastner (+0,390), Ivan Nagler/Fabian Malleier (+0,438), Oskars Gudramovics/Peteris Kalnins (+0,439) en Emanuel Rieder/Simon Kainzwaldner (+0,446).

Rieder en Kainzwaldner behielden hun positie in run twee, Gudramovics en Kalnins verloren twee plekken en Nagler/Malleier kwamen 0,014 seconden achter hun landgenoten terecht. Rieder en Rastner gaven 0,016 seconden toe en zaten daarmee op plek vier, de verschillen waren ongekend klein.

De Sics-broers gingen met 0,181 seconden naar de leiding, waarna de strijd om goud begon. Wendl en Arlt gingen met een enorm verschil van 0,505 seconden naar plek één, maar Eggert en Benecken waren nog veel sneller: met 0,155 seconden pakten ze hun vierde wereldtitel.

Mannen
Ook hier was het na één run razendspannend: favoriet Felix Loch ging in eigen huis aan de leiding, maar dubbel wereldkampioen Roman Repilov uit Rusland volgde op twee duizendsten van een seconde.

De strijd om brons ging vooral tussen de Duitsers Max Langenhan (+0,088) en Johannes Ludwig (+0,152), met de Rus Semen Pavlichenko (+0,190) en olympisch kampioen David Gleirscher (+0,215) uit Oostenrijk als voornaamste uitdagers.

Gleirscher verdedigde in elk geval zijn positie in de beslissende tweede run, Pavlichenko ging flink in de fout en leverde drie plekken in. Ook Ludwig haalde het niet: hij kwam 0,034 seconden achter Gleirscher terecht, Langenhan was twee duizendsten sneller en nam plek twee over.

Repilov nam met 0,217 seconden de leiding over en kon wachten wat Loch zou doen. De Duitser was niet snel genoeg en met 0,062 seconden voorsprong verdedigde Repilov zijn wereldtitel. Loch pakte zilver, brons was voor Gleirscher.