Bouhanni sprint naar zege in Nokere Koerse

H.Vviv

Nacer Bouhanni heeft Nokere Koerse op zijn naam geschreven. De Fransman van van Cofidis was in de massasprint te sterk voor Adam Blythe en Joeri Stallaert. Beste Nederlander was Coen Vermeltfoort met een zesde plaats.

Pas na tachtig kilometer kwam er een kopgroep van zzeven renners tot stand: Floris De Tier (LottoNL-Jumbo), Gaëtan Bille (Vérandas Willems-Crelan), Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij), Hamish Schreurs (Israel Cycling Academy), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen – Baloise), Ludwig De Winter (WB Veranclassic Aqua Protect) en Ole Forfang (Joker Icopal). De zeven kregen een maximale voorsprong van drie minuten van het peloton, waar Lotto Soudal het tempo aangaf. Later zouden Nippo-Vini Fantini en Cofidis de Belgische ploeg komen helpen. Op iets meer dan twintig kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen door het peloton.

Op tien kilometer van het einde was er een valpartij, waarbij onder meer Timothy Dupont betrokken was. De titelverdediger zou niet meer terug komen in de finale. Later was er ook nog een opmerkelijk incident met Kris Boeckmans en Justin Jules. De Belg pakte de Fransman vast en zakten ze zo door tot achterin het peloton.

Met nog vier kilometer te gaan koos Floris Gerts voor de aanval. Toen zijn poging strandde, probeerde zijn ploeggenoot Silvan Dillier. Ook de Zwitser van BMC werd teruggepakt door het peloton. In de sprint op Nokereberg kwam Bouhanni vroeg op kop. De Fransman had al enkele lengtes voorsprong en behield zijn voorsprong. Voor Bouhanni is dit zijn eerste zege van het jaar.