Laatste kans

Vanavond heb je de laatste kans om het beleid van de volgende 4 jaar naar je hand te zetten. Het Nederlandse volk is de afgelopen 4 jaar verloochend en bedrogen. Deze verkiezingen gaan meer dan ooit om het afstraffen van de politici die dit mogelijk hebben gemaakt.

De lijsttrekker en voormalig minister-president beloofde bij de vorige verkiezingen elke werkende Nederlander €1000. In plaats van lastenverlichting, kregen we miljarden aan lastenverzwaring. Rutte probeerde dit in 2015 nog te corrigeren door een lastenverlichting aan te kondigen voor 2016, maar dit weegt totaal niet op tegen de eerdere verzwaringen.

Ook gaf hij de grootste mond over “geen cent naar de Grieken”. Het werden er miljarden en het debacle is nog steeds niet opgelost. Ook in de komende jaren zullen de geldstromen naar Griekenland moeten stromen, tenzij wij echt onze hakken in het zand zetten. Met de VVD zal dit nooit gebeuren.

Het negeren van ons “nee” in het Oekraïnereferendum is ook al zo’n flagrante belediging van het Nederlandse volk. Maar Rutte doet het, met de ondersteuning van de Kamer. Hij zou niet ratificeren als hij voor de zomer geen antwoord had, maar in december ratificeerde hij alsnog.

Deed de VVD dit alleen? Welnee, het had de volledige steun van de PvdA. Ook de oppositiepartijen D66, CDA, GroenLinks, CU en SGP stemden doorgaans mee met het kabinet. Zeker D66 verraadde de kiezer en vooral de eigen achterban door het “juridisch bindend” vod van Rutte te ondersteunen.

En als je denkt dat je dan maar het beste PVV kunt stemmen, dan zit je verkeerd. De PVV beloofde te staan voor een betere en betaalbare zorg, maar stemde in de Kamer voor hogere eigen bijdragen en bezuinigingen op de zorg voor ouderen. Ook lieten ze hun 65=65 standpunt de dag na de verkiezingen weer vallen.

Een stem op deze grotere partijen is dus een weggegooide stem. Ze verraden het volk en hun eigen achterban door hun beloftes niet waar te maken en hun idealen weg te gooien. Vanavond is de laatste kans om hiermee af te rekenen. Maak hier gebruik van!