Geschorste Sharapova genoemd in olympisch team Rusland

De Russische tennisbond heeft de namen van vier vrouwen bekendgemaakt die het land tijdens de Olympische Spelen van komende zomer zullen gaan vertegenwoordigen. Althans, als het aan de Russische bond ligt, want het is nog maar de vraag of iedereen mee mag doen.

Op de lijst staat namelijk Maria Sharapova, de Russische die in maart bekende positief te hebben getest op het sinds 1 januari verboden hartmedicijn meldonium. Ze was op dat moment de nummer vijf van de wereld, maar is inmiddels tot buiten de top-20 gezakt. Sinds haar bekentenis is ze door de internationale tennisbond ITF voorlopig geschorst, maar een definitieve uitspraak laat nog altijd op zich wachten.

Shamil Tarpischev, baas van de Russische tennisbond, liet eerder weten dat tijdens Roland Garros - dat zondag begonnen is - besloten zou worden of men zich achter de selectie van Sharapova zou scharen, iets wat nu dus gebeurt is. Voor 6 juni wil de bond haar aanmelden om zo te weten te komen of ze in Rio in actie mag komen. 

Als dat niet het geval is moet men hopen dat er nog geruild mag worden. In dat geval zal Ekaterina Makarova profiteren en de vierde plek innemen, naast Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavlyuchenkova en Darya Kasatkina.