Spelersraad tegen straf FC Twente

De centrale spelersraad (CSR) heeft negatief geadviseerd over de straf voor FC Twente, zo meldt Voetbal International. De licentiecommissie van de KNVB wil de licentie van de Tukkers innemen en dan een nieuwe licentie voor de Jupiler League verstrekken, de CSR is het hier niet mee eens.

De CSR bestaat uit vakbondsbazen en tien profvoetballers. Hoewel de licentiecommissie van de KNVB geen advies hoeft te vragen heeft zij dit toch gedaan. De CSR neigde in eerste instantie naar instemming met de straf voor Twente, omdat ze opriep akkoord te gaan met degradatie, maar komt hier nu toch op terug.

De licentiecommissie van de KNVB moet de uitspraak van de CSR verplicht twee weken in beraad nemen. Dit betekent dat pas in de tweede week van juni er een definitieve uitspraak kan liggen, waarna Twente de mogelijkheid heeft in beroep te gaan.

Ondertussen heeft FC Twente bij de rechter al een kort geding aangespannen tegen de KNVB over het intrekken van de licentie. Deze zaak zal komende vrijdag in Utrecht dienen.