Veelvoudig discuskampioen Harting mist WK atletiek

De organisatie van de WK atletiek heeft opnieuw een streep moeten zetten door de naam van een smaakmaker bij de werpnummers. Olympisch en drievoudig wereldkampioen discuswerpen Robert Harting meldde zich dinsdag af voor de mondiale titelstrijd, die op 22 augustus in Peking van start gaat. De dertigjarige Duitser is nog niet voldoende hersteld van een gescheurde kruisband, die hij in september tijdens een training opliep.

Harting laat de WK schieten om deelname aan de Spelen van Rio niet in gevaar te brengen. "Als ik mee zou doen, dan neem ik een risico dat ik niet wil nemen", aldus Harting. "Stel dat ik mijn kruisband opnieuw scheur, dan kan ik zeker niet meedoen in Rio." De Duitser wil volgend jaar zomer zijn olympische titel verdedigen, die hij in 2012 in Londen veroverde. Daarnaast kroonde hij zich op de afgelopen drie edities van de WK steeds tot wereldkampioen.

Afgelopen woensdag liet Valerie Adams al weten niet mee te doen in Peking. De Nieuw-Zeelandse kogelstootster, viervoudig wereldkampioen en tweevoudig winnares van olympisch goud, werd in september geopereerd aan haar elleboog en schouder. Ze keerde onlangs wel terug op de atletiekbaan, maar ze verkeert nog niet in de vorm die ze wil hebben voor de WK.

Ook discuskampioen Harting mist WK atletiek
Ook discuskampioen Harting mist WK atletiek (Foto: ANP)