Reboot voor Nightmare On Elm Street

Het rebootmonster heeft weer toegeslagen in Hollywood. Nadat het in 2010 al een ritje langs Elm Street maakte, besloot het onlangs dat het wel erg leuk was daar, en dus komt Freddy Krueger weer terug in de bioscoop.

Topmensen bij New Line Cinema, die de originele filmreeks met Robert Englund sinds 1984 uitbracht, zijn op zoek naar nieuwe glorie en hebben David Leslie Johnson, schrijver voor The Walking Dead, Orphan en Red Riding Hood, ingeschakeld om het scenario te schrijven voor een nieuwe Nightmare on Elm Street. Dit maakt de tweede keer dat de klassieke horrorserie gereboot wordt; de versie uit 2010, met Jackie Earle Haley (Watchmen) als Krueger, werd niet positief ontvangen maar bracht wel voldoende geld in het laatje. Dat trucje zal vast nog een keer werken, zal men bij New Line denken.

Naar verluidt zal deze reboot een nog jongere Freddy tonen, wat vragen oproept over de verhaallijn en een mogelijk gewijzigde oorsprong voor de antagonist. Wellicht gaat deze reboot het over een andere, originele boeg gooien? De tijd zal het leren.

Freddy Krueger