Fox geeft de Fantastic Four nog niet op

Fantastic Four mag dan een grote flop zijn geworden (hoewel de film in de VS op nummer twee opende en in Nederland op nummer drie in de box office chart), maar filmstudio 20th Century Fox heeft het viertal nog niet opgegeven.

"Hoewel we teleurgesteld zijn, blijven we toegewijd aan deze personages en we hebben een hoop om naar vooruit te kijken in ons Marvel-universum," meldde de topman voor binnenlandse distributie, Chris Aronson, aan de Hollywood Reporter. "We houden van deze personages en zullen een manier vinden om ze te gebruiken," voegde hij er aan toe in een gesprek met de New York Times.

De film bracht wereldwijd nog geen derde van het productiebudget op en verloor het in de bioscopen van Mission: Impossible - Rogue Nation (en in Nederland ook van Minions). Een vervolgfilm was al gepland voor juli 2017, maar het is onzeker of deze gereserveerde datum nog wel door een nieuwe Fantastic Four-film ingevuld gaat worden. Er gingen dit weekend geruchten op dat Fox er liever een vervolg op Deadpool zou plaatsen, maar dit is, anderhalf jaar na de eerste film (die in februari verschijnt), wel erg kort dag.

Fantastic Four Reed dimensie