'Oplichters gebruiken foto's Marco Kroon'

Criminelen gebruiken foto's van onder andere Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, om op sites als Facebook vrouwen te versieren. Als dat lukt, dan weten ze de smoorverliefde vrouwen veel geld af te troggelen. Daarvoor waarschuwt de Fraudehelpdesk.

Foto's van Kroon worden onder meer gebruikt door iemand die zich op Facebook uitgeeft voor Howard Nadler en zegt uit San Antonio in Texas te komen. "Maar ook onder andere namen worden zijn foto's misbruikt", aldus de helpdesk.

De Fraudehelpdesk raadt mensen aan om nooit geld over te maken naar mensen die ze nog nooit ontmoet hebben. "Wees alert op zielige verhalen. Bedenk waarom u degene moet zijn die financiële ondersteuning moet geven", waarschuwt de dienst.

Kroon kreeg in 2009 de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding voor dapperheid die Nederland kent. De Bosschenaar diende in 2006 als pelotonscommandant in Afghanistan. Hij wist toen meerdere zware en lange gevechten te winnen zonder manschappen te verliezen. Ook leidde hij zijn eenheid al vechtend uit een hinderlaag.

'Oplichters gebruiken foto's Marco Kroon'
'Oplichters gebruiken foto's Marco Kroon' (Foto: ANP)