Relschoppers aangehouden bij klooster ex Dutroux

Bij een uit de hand gelopen demonstratie voor het klooster waar de ex-vrouw van Marc Dutroux verblijft heeft de Belgische politie zaterdagmiddag twee aanhoudingen verricht. Dat hebben Belgische media gemeld.

De protestbetoging tegen de komst van Dutroux' voormalige echtgenote Michelle Martin naar het klooster in Malonne begon vreedzaam, maar liep tegen het einde uit op schermutselingen tussen enkele demonstranten en de politie. Betogers staken vuurwerk af, wierpen dranghekken omver en bekogelden de politie met stenen.

Daarop zette de politie pepperspray in en arresteerde twee herrieschoppers. Het tweetal zou hebben geprobeerd een verkeersbord naar de agenten te gooien en zou een politieman zijn schild hebben ontfutseld.

Michelle Martin werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel met aftrek van voorrarrest, voor haar aandeel in de ontvoering van zes meisjes en de dood van vier van hen. Na zestien jaar van haar straf te hebben uitgezeten kwam Martin dinsdag vrij, waarop ze zich terugtrok bij de Arme Klaren in Malonne.