Jonge joyriders gepakt na achtervolging

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft gisterochtend na een wilde achtervolging drie tieners gearresteerd voor joyriden. Een 15-jarige jongen bestuurde het voertuig en had twee passagiers van 16 en 17 jaar bij zich. De bestuurder ramde tijdens de achtervolging twee voertuigen.

De jongens kregen een stopteken, nadat ze achteruit op de A10 reden. In plaats van netjes te stoppen, trapte de jongen flink het gaspedaal in. De politie zette met meerdere voertuigen de achtervolging in. Daarbij ramde de jongen een busje dat naast hem reed.

Uiteindelijk werden de jongens na een achtervolging op de A2 bij de afslag Vinkeveen ingesloten. De bestuurder probeerde nog te ontsnappen en beschadigde daarbij nog een politieauto. Die ontsnappingspoging is echter niet gelukt, waardoor de politie de tieners kon arresteren.

Volgens de politie hadden de jongens de auto, een dure zwarte Mercedes Benz, 'geleend' van de moeder van de bestuurder. Die auto moet even uitgedeukt worden. De passagiers zijn weer op vrije voeten, de bestuurder zit nog vast.