Volleyballers kloppen Polen op OKT

De Nederlandse volleybalmannen houden kans op deelname aan de Olympische Spelen. Op het Olympisch kwalificatietoernooi werd knap vice-wereldkampioen Polen geklopt.

Na de 3-0 nederlaag tegen Italië moest er gewonnen worden tegen Polen. Het begin van de wedstrijd was echter niet goed. De eerste set werd kansloos met 19-25 verloren. Daarna kwam Nederland beter in de wedstrijd en de volgende twee sets werden met 25-23 en 25-19 gewonnen. Nadat de vierde set met 16-25 werd verloren moest er een beslissende vijfde set komen. Nederland kwam daarin op een 8-6 voorsprong, maar gaf die weer snel weg. Op een 9-12 achterstand leek de wedstrijd verloren. Oranje wist toch nog terug te komen en pakte de set en daarmee de wedstrijd met 15-13.

Morgen moet Nederland winnen voor een plek in de halve finale. De tegenstander is Spanje, die ploeg heeft zich daar al voor de halve finale geplaatst. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen.