VRT-personeel vervangen door acteurs

Icoon OpmerkelijkEen promotiefilmpje dat de restyling van het nieuws op de Vlaamse omroep VRT onder de aandacht van de kijkers moest brengen, is in ongenade gevallen bij medewerkers van het VRT-nieuws. In de spot zijn alle bekende VRT-gezichten te zien. De rol van de overige medewerkers wordt echter vervuld door figuranten.

''Mooie jongens en meisjes moesten de 'echte' redacteurs, regie- en productieassistenten vervangen. Zijn wij niet goed genoeg? Waarom mogen enkel de bekende koppen in beeld komen?'', zo vraagt het personeel zich boos af.

Volgens de leiding van de VRT was het in het korte tijdsbestek dat was voorzien voor de opnames onmogelijk om over de hele lijn met 'echt' personeel te werken.

Als symbolische verzetsdaad riep het personeel op om afgelopen maandag, de dag dat de vernieuwing officieel van start ging, een T-shirt aan te trekken met als opschrift: ''Ik ben VRT, geen acteur.'' De kledingstukken konden gratis afgehaald worden. Hoeveel medewerkers die dag in 'verzetsplunje' op het werk verschenen, is niet bekend.