Rellen in Bangladesh, avondklok ingesteld

Icoon BuitenlandsIn het Aziatische land Bangladesh is een avondklok afgekondigd. Bovendien blijken mobiele telefoons in het land niet te werken, zo meldt FOK!ker KNAK in het "Kaaskoppen in het buitenland"-subforum op het FOK!forum.

Internet blijkt nog wel te werken, en ook de vaste lijn doet het nog. Op straat is het volgens KNAK erg rustig. Oorzaak van dit alles zouden rellen zijn. Studenten in het land schijnen zich nogal te misdragen, en de regering van het land wil door de avondklok en het blokkeren van het mobiele telefoonverkeer bereiken dat de studenten zich moeilijker kunnen organiseren.

De rellen begonnen toen studenten terugtrekking van een legerpost op hun campus eisten. Deze post stond er omdat de president de noodtoestand in januari instelde. Dit deed hij naar aanleiding van wekenlange acties van oppositiepartijen die electorale hervormingen eisten.

Nadat er 150 gewonden waren gevallen besloten de soldaten zich eindelijk terug te trekken. Dit bleek voor de studenten niet genoeg en ze voerden hun eisen op. De onrust breidde zich uit naar andere universiteiten.