Bejaarden gaan nog regelmatig van bil

Ondanks ziekte en andere problemen, gaan onze opa's en oma's nog geregeld met elkaar naar bed. Bejaarden hoeven qua seksfrequentie niet onder te doen voor jongeren, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. De resultaten van dit onderzoek zullen morgen worden gepubliceerd in het vaktijdschrift New England Journal of Medicine.

Meer dan drieduizend ouderen van boven de 57 jaar werd het hemd van het lijf gevraagd door wetenschappers van de Universiteit van Chicago. "De frequentie van seksuele activiteit verandert niet veel door de leeftijdsgroepen heen", concludeert onderzoeksleidster Stacy Tessler Lindau.

Maar liefst 73 procent van ouderen tussen de 57 en 64 jaar heeft jaarlijks minimaal een keer een feestje tussen de lakens. Met die frequentie vallen ze volgens de onderzoekers in de categorie 'seksueel actief'. Bij de groep tussen de 65 en 74 is dat percentage gedaald tot een respectabele 53 procent. Zelfs van de echte dinosauriërs, de groep ouderen die tussen de 75 en 85 jaar oud zijn, gaat meer dan een kwart nog jaarlijks met elkaar van bil.


Toch mooi voor je opa en oma