Vrouw 25 jaar verdwenen door verkeerde bus

Icoon Bizar Een 76-jarige Thaise vrouw die 25 jaar geleden verdween nadat ze in de verkeerde bus was gestapt, is herenigd met haar familie. De vrouw, afkomstig uit het zuiden van Thailand, stapte in de verkeerde bus omdat ze geen Thai sprak, waarna ze helemaal in het noorden van het land terechtkwam. Daar heeft ze een kwart eeuw als bedelaar overleefd.

De vrouw sprak geen Thai omdat ze zelf een etnische Maleise moslim is. Daarom nam ze op goed geluk een bus richting het zuiden, maar die bus reed bijna duizend kilometer noordwaards naar Bangkok. Om haar fout te herstellen, stapte ze in Bangkok op een andere bus terug naar het zuiden. Helaas voor haar reed die bus nog 600 kilometer verder naar het noorden, naar Chiang Mai.

In Chiang Mai overleefde de vrouw lange tijd als bedelaar, om uiteindelijk opgenomen te worden in een opvanghuis voor daklozen. Iedereen aldaar dacht dat ze niet kon praten. De situatie bleef ongewijzigd totdat een toevallig passerende groep studenten er achter kwam dat ze Maleis sprak. De vrouw werd daarna al snel teruggestuurd naar haar acht kinderen in het zuiden, die allemaal dachten dat ze was omgekomen bij een ongeluk.