'Joker' vliegt naar London Heathrow

Icoon BinnenlandsFOK!user Oversight is vandaag in een door FOK! betaalde vlucht met zijn 'joker'-identiteitsbewijs vanaf Schiphol naar de luchthaven London Heathrow gevlogen. Nadat hij zonder problemen Groot-Brittannië binnenkwam, is hij teruggevlogen naar Schiphol.

De Joker wilde proberen of het mogelijk was om de grens over te steken met zijn ID-kaart. Bij het vertrek in Nederland nam men hem even mee naar achteren, maar hij werd na beraad van de douanebeambten toegelaten op de vlucht naar de drukste luchthaven van Engeland, Heathrow. Bij aankomst op Heathrow werd hem zijn naam voorgelezen en werd hem een prettig verblijf in Engeland gewenst.

Na een leuke dag in Londen, waarop Oversight foto's heeft gemaakt met zijn ID op bekende plekken, vloog hij weer terug naar Nederland. In het vliegtuig kreeg hij te horen dat er bij aankomst een paspoortcontrole plaats zou vinden. Eenmaal in de aankomsthal werd zijn ID, "conform de instructies van het ministerie van Buitenlandse Zaken" ingenomen.

Op dit moment heeft hij een kleurenkopie van zijn ID-bewijs gekregen, waarmee hij zich nu moet gaan legitimeren. Coleman heeft al aangegeven dat hij onder dezelfde voorwaarden als eerder gewoon weer een nieuwe id-kaart aan zal vragen.


Oversight moest zijn ID inleveren, maar kreeg er een kleurenkopietje voor terug.
foto Peter Breuls © FOK!