Veroordeelde pedofiel bezocht scholen VS

ShockingEen 29-jarige man die eerder veroordeeld is voor kindermisbruik heeft zich het afgelopen jaar op vier verschillende scholen in de Amerikaanse staat Arizona ingeschreven en zich uitgegeven voor een 12-jarige.

Hij viel pas in januari door de mand en werd aangehouden, zo meldde zondag de Washington Post. Samen met de 29-jarige man werden ook drie huisgenoten opgepakt. Met twee van hen zou hij via een kinderporno-website in contact zijn gekomen en zich ook voor hen hebben voorgedaan als een vroege tiener. Het is nog onduidelijk hoeveel kinderen slachtoffer zijn geworden van de vier pedofielen.

Make-up
Neil Havens Rodreick II schoor zijn hele lichaam, deed zware make-up op en wist op deze manier binnen te komen op vier kleine openbare scholen in verscheidene plaatsen in het landelijke hart van Arizona. Twee mannen die op hetzelfde adres woonden functioneerden als voogden en schreven hun pupil in. Volgens de politie geloofden deze mannen zelf dat de bijna dertigjarige Rodreick een twaalfjarig kind was, en zij waren er van overtuigd dat zij seks hadden met een kind.

Rodreick werd in 1996 veroordeeld omdat hij een kind onzedelijk had benaderd. In de gevangenis ontmoette hij een andere zedendelinquent. De twee mannen verenigden na hun vrijlating hun krachten en vonden via internet nog twee andere geïnteresseerden. De vier verwisselden geregeld van adres en Rodreick bezocht tussen augustus 2005 en januari 2007 in totaal vier scholen, telkens voor een periode van niet meer dan enkele maanden.

Pas op de vierde school kreeg een ondersteunende medewerker argwaan over de leeftijd van Rodreick en over zijn zogenoemde voogden. Bekend is dat Rodreick kinderen mee naar huis nam, maar of de kinderen iets is aangedaan is vooralsnog onbekend.Neil Havens Rodreick II