Booy laat Braafheid links liggen

De kans is groot dat Edson Braafheid niet meer in actie komt voor zijn club FC Utrecht. De speler heeft het namelijk verpest bij de trainer van de club, Foeke Booy. Lange tijd heeft de verdediger zijn mond gehouden over de aanstaande overgang naar FC Twente.

"Vrijdag kregen we aanwijzingen dat hij met FC Twente bezig was. Technisch manager Piet Buter heeft zaterdag met hem gesproken", zegt Booy in het Algemeen Dagblad. "Edson ontkende. Hij gaf toe dat er contact met FC Twente was, maar voegde er aan toe dat het allemaal nog niet rond was."

"Maar op de officiële website van FC Twente stond dat Edson vanaf volgend seizoen in Enschede voetbalt. Hij staat formeel gesproken in zijn recht, zo is het transfersysteem nu eenmaal. Maar er is ook een fatsoensnorm", vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. Afgelopen zondag, voor het duel met Ajax (2-0), was Braafheid niet opgenomen in de selectie van de club uit de Domstad.

Volgens zaakwaarnemer en vader, René Braafheid, kan zijn zoon er vrij weinig aan doen. "Wij ontkennen niet dat we onderhandeld hebben, maar een contract is pas rond als er handtekeningen onder staan."