Ex deed aangifte tegen Suzanne-verdachte

Icoon MisdaadDe ex-vrouw en de 19-jarige dochter Nicole van de 45-jarige Henk van D. uit Nieuw-Buinen die heeft bekend Suzanne Wisman te hebben vermoord, hebben regelmatig aangifte gedaan tegen hun echtgenoot en vader wegens mishandeling en bedreiging. Zij zeggen dit in een interview maandag in het AD.

''Door de jaren heen hebben we heel vaak aangifte gedaan, maar de politie wuifde het altijd weg. Nu zeggen de rechercheurs plotseling tegen ons dat ze al die aangiftes erbij gaan pakken om bij de zaak te voegen. Nu pas, nu het te laat is.''

Justitie bracht afgelopen week naar buiten dat de man heeft bekend dat hij het 12-jarige meisje uit Tweede Exloërmond eind vorig jaar twee keer heeft verkracht en daarna tweemaal overreden. Zijn advocaat Hans Klopstra liet eerder weten dat de man niet eerder een seksueel of geweldsdelict heeft gepleegd. De inwoner van Nieuw-Buinen heeft wel een strafblad, maar dat heeft volgens zijn advocaat weinig om het lijf.

Zijn ex-vrouw heeft de Nieuw-Buinenaar na een huwelijk van 18 jaar een paar jaar geleden verlaten. In de loop der jaren hebben zij en haar dochter zeker tien keer aangifte tegen hem gedaan. De laatste aangifte was in mei 2006. Toen de dochter spullen kwam ophalen bij haar vader, zou hij haar volgens de aangifte hebben mishandeld en bedreigd.

In het AD zegt Henks dochter Nicole dat ze haar vader ''net als Saddam Hussein moeten ophangen''.