Taida bang dat ze niet terug kan

BinnenlandsDe illegaal in Nederland verblijvende Kosovaanse scholiere Taida Pasic vreest dat ze wordt teruggestuurd naar Nederland omdat ze de Bosnische nationaliteit niet heeft. Ze zei dat gisteravond in een uitgebreid interview in het tv-programma NOVA. Dindsdag liet haar pleegvader al weten dat Taida niet over geldige reisdocumenten beschikt.

In NOVA vertelde Taida gisteren dat BosniŽ helemaal haar land niet is. ''Ik wil niet voor de tweede keer een vluchteling worden. De kans is heel groot dat ik word teruggestuurd. Ik wil terug naar mijn ouders in Sarajevo, die daar een vluchtelingenstatus hebben gekregen'', aldus Taida. De 18-jarige VWO-scholiere liet weten er weinig voor te voelen om zich in BosniŽ met allerlei formaliteiten te moeten bezighouden, omdat er dan niets komt van haar examen.

Een woordvoerder van het ministerie van Vreemdelingenzaken zegt in een reactie dat Taida gewoon kan vertrekken. Ze heeft volgens de woordvoerder wel degelijk een geldig paspoort waarmee ze kan terugkeren naar haar ouders in Sarajevo. Bovendien heeft de vreemdelingenpolitie haar maandag in een gesprek exact aangegeven wat ze moet doen om te kunnen terugkeren.


NOVA-interview is on-line terug te zien


Met dank aan POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.