Marlboro wil "dreamteam" Kimi/Michael

Marlboro wil zeventig miljoen dollar betalen als ze daarmee verzekerd zijn van Michael Schumacher en Kimi Räikkönen bij Ferrari. Dit nieuws is deze week in het Britse magazine Autosport te lezen.

Het blad noemt de salariseisen van beide coureurs het grote obstakel voor Ferrari. De Fin wil meer geld dan hij nu krijgt bij McLaren Mercedes en de Duitser wil niets inleveren van wat hij nu verdiend bij de Italianen. Ferrari vind het te gortig om de twee fikse bedragen te betalen.

Volgens bronnen van Autosport is Marlboro's moedermaatschappij Philip Morris bereid financieel bij te springen. Promotioneel zou het voor het bedrijf van grootte waarde zijn om het 'dreamteam' samen te brengen. Felipe Massa lijkt door deze deal de dupe te worden en zal Ferrari na één jaar moeten verlaten.

Marlboro is in 2007 de enige tabaksfabrikant die een team sponsort. Lucky Strike (Honda Racing) en Mild Seven (Renault F1) stoppen na dit jaar omdat er volgend jaar bijna geen landen meer zijn waar de tabaksreclame zichtbaar mag zijn.