Vicky Leandros wil weer naar Songfestival

MuziekZangeres Vicky Leandros gaat proberen voor de derde keer in haar carrière mee te doen aan Eurovisiesongfestival. In 1972 won ze het festival met 'Après Toi'. Vijf jaar eerder (1967) werd ze vierde met 'L'Amour Est Blue' en brak ze internationaal door.

Leandros (nu 57 jaar) is geboren in Griekenland. Sinds 1958 woont ze in Duitsland. In 1967 en 1972 deed ze aan het Eurovisiesongfestival mee voor Luxemburg. Nu probeert ze op 9 maart via de Duitse voorrondes het songfestival te bereiken, dat dit jaar in Athene gehouden wordt.

Nederlands succes
Met 'Après Toi', dat in meerdere talen werd uitgebracht, scoorde ze indertijd een nummer één hit in de Veronica Top 40. Ze volgde die op met de nummer één hit 'Ich Hab Die Liebe Gesehn'. Een bekende meezinger (schlager) van haar, 'Theo, Wir Fahr'n Nach Lodz', haalde in 1974 de hitparade.

In 1982 stond Leandros met een Nederlandstalig nummer in de vaderlandse hitlijsten genoteerd: 'Verloren Zijn We Niet'. In 1984 nog gevolgd door het geflopte 'Ver van het leven'. Daarna werd het bij ons langzaam stiller en stiller tot zelfs muisstil rondom de zangeres. In totaal haalde ze met 13 nummers in Nederland de Top 40.

Internationaal deed Leandros overigens af en toe nog wel van zich spreken. Zo scoorde ze in 1998 bij onze oosterburen nog een grote hit. In 2000 produceerde ze haar eerste album met eigen composities:. Voor haar televisieshow 'Ich Bin' won ze de Bronzen Roos van Montreux.


Leandros, hoopt op 9 maart niet verloren te raken.