Telegraaf blundert met 'criminele' FOK!ker

Icoon OpmerkelijkDe Telegraaf heeft geblunderd met een foto, die vanochtend bij een bericht over een 'internetcrimineel' verscheen. Het bericht over de jeugdige inbreker die zich met een wapen op de foto had laten zetten stond afgelopen maandag al op FOK!. In één van de reacties had iemand voor de grap een foto van FOK!user Geqxon gezet (voor alle duidelijkheid dus NIET de opgepakte crimineel).

Hoe de redactie van De Telegraaf precies aan de foto is gekomen is onbekend, maar het vermoeden bestaat dat dit direct of indirect van FOK! afkomstig is. De Groningse jeugdige inbreker werd half januari opgepakt nadat zijn foto op het internet verscheen. De jongen bleek betrokken bij een aantal autodiefstallen en inbraken.

Geqxon was vanochtend in ieder geval nog gewoon op FOK! actief. Inmiddels heeft hij ook op dit nieuwsbericht gereageerd (zie reactie om 10:39 uur): "Ik ga het hier zo even met mijn adviseur over praten, dit is nou niet echt leuk." De foto van FOK!-user Geqxon met het pistool is overigens al zo'n 4 tot 5 jaar oud.

Gexqon


Onderste foto staat al een tijd op internet (werd zo'n 4 jaar geleden genomen) en is afkomstig van Leipo.org. De Telegraaf gebruikte die onterecht bij een artikel over een Groningse jeugdcrimineel.