DVD: Qlimax 2005

Op 19 november 2005 was het weer zover en vond Qlimax plaats, in een bomvol Gelredome in Arnhem. Het was een bijzonder gezellig feest, met maar weinig om over te klagen voor de doorgewinterde feestganger. Inmiddels is de DVD verschenen en is het natuurlijk de vraag of de goede sfeer kon worden vereeuwigd.

De verpakking ziet er simpel maar netjes uit. Een kartonnen Digipak verpakking klapt open tot een drieluik, waar in het midden het DVD'tje zit geklemd. Aan de binnenkant is te zien welke tracks er in de live-registratie zijn opgenomen en op de achterkant prijkt een lijstje met de inhoudsopgave.

Live Registration
Na in het simpele maar fraai vormgegeven menu voor de live-registratie te hebben gekozen, kom je in het keuze-menu, waar de tien artiesten van Qlimax 2005 op een rijtje staan. Een uur en drie kwartier lang kijk je naar de bezoekers en DJ's, vergezeld van zo'n dertig tracks. Je ziet niet van iedereen evenveel tracks, zo staan er bv. meer tracks dan gemiddeld op van The Prophet en Vince, en vind je van Alpha Twins en Technoboy maar een enkele track op de DVD.

De beeldkwaliteit is prima (de bitrate van ongeveer 7 Mbit gemiddeld is genoeg om het relatief donkere Gelredome mooi scherp weer te geven) en ook het geluid klinkt prima. Uiteraard in 5.1 kanaals Dolby Digital geluid.


De live-registratie geeft een prima beeld van de avond. Alle DJ's komen (minimaal even) langs, je ziet alle bezoekers lekker uit hun dak gaan en de live-registratie is zeker ook lang genoeg. Het enige minpunt zou kunnen zijn dat er van jouw favoriete artiesten net niet zo veel nummers op de DVD staan.

Making Of
Mijn persoonlijke favoriet, een kijkje achter de schermen. Ik kan me een (ik meen Innercity) DVD herinneren waar uitgebreid werd gesproken met verschillende medewerkers van de organisatie, die je op hun gemak alles vertelden over de organisatie van een feest. Op een andere DVD kreeg je alleen een timelapse opname te zien, een versnelde weergave van de dagen voor, tijdens en na het feest. De 'Making Of' op de Qlimax 2005 DVD hangt er een beetje tussenin. Als kijker word je niet netjes aan iedereen voorgesteld, en uitgebreid commentaar wordt er niet gegeven, maar toch krijg je een iets betere indruk van de organisatie dan bij alleen een timelapse opname.


Trailer / Photo Book / Qlimax 2004
De overige onderdelen van de DVD zijn niet zo heel bijzonder. De trailer kent iedereen ondertussen wel, en het fotoboek laat je in vier minuten 53 foto's zien. Wel leuk is een soort mini-DVD in de vorm van een registratie van Qlimax 2004, met menu en al. Eerder waren er al beelden van Qlimax 2004 te downloaden vanaf de Q-Dance website. Toch een leuk extraatje, want van de vorige Qlimax is nooit een DVD verschenen.

Conclusie
Een lekkere lange registratie met veel muziek en mooie beelden, een leuke 'making of' en een extraatje in de vorm van de Qlimax 2004 beelden maken de Qlimax 2005 DVD tot een prima aankoop!


Label: Q-Dance Releasedatum: 06-02-2006 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!