Voetbal: Uitslag Olympique Lyon - PSV

Icoon Champions LeaguePSV is er niet in geslaagd de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Uit bij Olympique Lyon werden de Eindhovenaren genadeloos afgeslacht: 4-0. De heenwedstrijd in Eindhoven was ook al gewonnen door de Fransen, toen bleef het echter bij 1-0. Vorig jaar haalde PSV nog de halve finales in het prestigieuze Europese toernooi.

PSV-trainer Guus Hiddink moest wat aanpassingen doen in zijn elftal ten opzichte van zijn normale basiself. Ooijer en Lamey konden niet starten, zij werden vervangen door Addo en Lucius. In het eerste kwartier waren er weinig kansen, geen van beiden had de overhand. Na een klein half uur spelen omspeelde Malouda Lucius en zette vervolgens voor op Tiago. Deze werd nauwelijks gehinderd, waardoor hij de 1-0 binnen kon schieten. Niet veel later kreeg PSV een kansje op de gelijkmaker via eerst Farfán en in de rebound Koné, maar de bal ging niet voorbij keeper Coupet. Lyon kreeg via Juninho nog de kans op 2-0, maar Gomes kon de bal via de paal uit zijn doel houden.

Breekpunt in de wedstrijd waren de twee gele kaaerten en dus rood voor Cocu. De PSV-aanvoerder maakte binnen twintig minuten twee keer een overtreding die goed was voor geel, waarna hij kon inrukken. PSV moest vervolgens in ruim een helft met tien man nog twee doelpunten maken tegen de Fransen om nog door te kunnen in het toernooi. De goal viel echter - geheel terecht - aan de andere kant; ver in de blessuretijd kwam de bal na een vrije trap van Juninho bij Tiago, die opnieuw succesvol kon uithalen: 2-0.

Aan het begin van de tweede helft kwamen dezelfde 21 spelers het veld op die het strijdtoneel een kwartier daarvoor hadden verlaten. Lyon zette niet echt aan om een derde doelpunt te maken. PSV maakte na een klein uur voetbal een dubbele wissel; Väyrynen en Beasley vervingen Farfán en Culina. Wiltord kreeg voor Lyon een grote kans, maar miste de bal compleet. Twintig minuten voor tijd kon de Fransman wel scoren in de rebound nadat PSV-goalie Gomes een ander schot had geblokt. Een kwartier voor tijd kreeg Koné nog een opgelegde kans om een 'eretreffer' te maken voor de Eindhovenaren, maar de Ivoriaan verzuimde te scoren. Kort daarna werd Alex vervangen door Aissati.

Invaller Fred zorgde met een schitterende passeerbeweging en vervolgens een schot met links net voor het einde van de wedstrijd voor de aardbei op de slagroom van de Franse taart. De Braziliaan vierde dit door een speen uit zijn broek te halen en deze in zijn mond te stoppen, dit aangezien hij eerder vanavond vader is geworden. De wedstrijd was echter al gespeeld nadat PSV met tien man was komen te staan. De Eindhovenaren werden na het verlies van Cocu werkelijk op alle fronten overklast en het spel van Olympique Lyon was op sommige momenten simpelweg om van te smullen. PSV'ers werden meerdere malen gepoort of gedold met hakballetjes. De 4-0 was dan ook geenszins geflatteerd.

Olympique Lyon* - PSV 4-0 (1-0)
'26 Tiago 1-0
'45+4 Tiago 2-0
'71 Wiltord 3-0
'90 Fred 4-0

Overige uitslagen Champions League van vanavond
AC Milan * - Bayern München 4-1 (1-1)
Liverpool - Benfica * 0-2 (0-1)
Arsenal * - Real Madrid 0-0 (1-0)

* door naar kwartfinales.

-
Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!