Uitslag finale US Open vrouwen

Kim Clijsters heeft de US Open op haar naam geschreven. De Belgische stond in de finale tegen Mary Pierce slechts vier games af: 6-3 en 6-1.

Clijsters was simpelweg een maatje te groot voor Pierce. Vooral de service van de Vlaamse liep uitstekend en vanaf de baseline was ze door haar snelheid niet te passeren. Al in de eerste game moest Pierce haar service inleveren en Clijsters stoomde door naar 4-1. De 30-jarige Française mocht nog even terugkomen tot 4-3, maar dan vond Clijsters het genoeg en schakelde een tandje bij om de eerste set te pakken.

Pierce verliet na de eerste set gedurende een tijdje de baan, maar die rustpauze hielp haar niet: twaalf van de eerste dertien punten in de tweede set gingen naar Clijsters. Vanaf dat moment was het eigenlijk gespeeld en op 5-1 serveerde Clijsters de wedstrijd uit. Ze moest nog wel een breakpoint overleven. Voor de Belgische is het haar zevende titel van 2005, maar belangrijker: het is haar eerste Grand Slam titel. Eerder verloor ze finales op Roland Garros (2001, 2003), de Australian Open (2004) en de US Open (2003). Vooral haar nederlaag in Parijs tegen Jennifer Capriati kwam hard aan.

Met de winst strijkt Clijsters een cheque van 2,2 miljoen dollar op. Haar prijzengeld werd verdubbeld omdat ze ook al de US Open series won, een ranglijst over de Amerikaanse hardcourttoernooien voorafgaand aan Flushing Meadows. "Dit betekent zo veel voor me, zeker na het blessureleed in 2004. Ik kan het nog niet geloven," reageerde een emotionele Clijsters na afloop.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!