F1: Uitslag Grand Prix van België

De Grand Prix van België is gewonnen door Kimi Räikkönen. Titelconcurrent Fernando Alonso werd tweede, Jenson Button imponeerde door het podium vol te maken.

De race werd gestart op een halfnatte baan, die gedurende de race langzaam opdroogde. Bij de start ging poleman Juan Pablo Montoya er als een speer vandoor, met Räikkönen in zijn kielzog. De natte baan leek voor weinig problemen te zorgen, tot Giancarlo Fisichella bovenaan Eau Rouge zijn Renault de bandenstapels in spinde. Het inzetten van de safety car was een logisch gevolg van de crash.

Bijna alle coureurs maakten gebruik van de safety car-situatie om te tanken en de intermediates te wisselen voor verse banden. Nagenoeg het hele veld was op de intermediatebanden gestart, met uitzondering van de Minardi-coureurs, die op volledige regenbanden waren gestart. Dat bleek al snel de foute keuze en beide Nederlanders verloren veel tijd toen ze nog voor de neutralisatie een pitstop moesten maken voor intermediates.

De bandenkeuze was de belangrijkste beslissing die de teams moesten nemen. Zowel Felipe Massa, Robert Doornbos als Mark Webber proberen de droogweerbanden uit, maar alleen Webber koos het moment juist. De anderen moesten terug naar de pits om hun banden weer terug te ruilen.

Enkele ronden voor de finish gooide een crash tussen Juan Pablo Montoya en Antonio Pizzonia roet in het eten van McLaren Mercedes. Montoya lag tweede achter Räikkönen, maar moest met een defecte achterwielophanging opgeven. Hierdoor schoof Alonso door naar de tweede plaats.

In de strijd om het wereldkampioenschap heeft Alonso nu een voorsprong van vijfentwintig punten op Räikkönen, met nog drie races te gaan.

Kijk voor meer Formule 1-nieuws op de FOK!F1manager!