Moeder onthult standbeeld Sylvia Millecam

Sylvia MillecamIn het Brabantse Boxmeer is vandaag een standbeeld van de in 2001 overleden actrice Sylvia Millecam onthuld. Het levensgrote beeld van een wandelende Millecam in een wapperende jurk werd onthuld door de moeder van de actrice. De in Den Haag geboren Millecam verhuisde op haar twaalfde naar Boxmeer, waar ze de middelbare school doorliep.

Onder de aanwezigen waren onder meer collega Marnix Kappers en medium Jomanda. De laatste wordt door sommigen verantwoordelijk gehouden voor de vroege dood van de 45-jarige actrice. Millecam had borstkanker, maar bleef zelf lange tijd geloven dat ze aan een bacteriŰle infectie leed. Ze zocht haar heil in alternatieve geneeswijzen, ondanks dat haar omgeving wilde dat ze naar een reguliere arts zou gaan. Jomanda zou sterke invloed op Millecam hebben gehad, en haar hebben geadviseerd weg te blijven van de reguliere geneeskunde.

"Ik hoop dat er bruggen worden geslagen tussen alternatieve en reguliere geneeskunde. Op dit moment raken de twee alleen maar verder van elkaar verwijderd. Ik was een vriendin van haar en dat staat buiten het mediumschap", sprak Jomanda in een speech vanmiddag. Marnix Kappers, die met Millecam het programma 'Knoop in je zakdoek' maakte, was ontroerd door het standbeeld. "Je wordt onmiddellijk getroffen dat het Sylvia is. Dit beeld pakt precies de beweging waarop ze kon lopen en staan", aldus Kappers.

Standbeeld Sylvia Millecam
De bronzen Millecam, met op de achtergrond Jomanda en Kappers