Latijnse zin op Originxbox360.com

Het mysterie wordt alleen maar groter rond de website Originxbox360.com. Gisteren verscheen er een tweede konijn en een tweede setje appels. Maar nu blijkt dat er ook een latijnse zin is verschenen op de boom; als je ver genoeg inzoomt op de boomstam (onderop) dan kun je de zin zelf ontdekken.

in hoc spatio arbor noster floruit, fecundus pomies Elysii ignoti, qui in loco ludent electi, ab Originis angelis circumdati. De Latijnse zin.

De vertaling: In this space our tree has flourished abundant with the unknown fruits of Elysium, who will play in the chosen place, surrounded by the angels of Origen.

Spatio kan in het Latijn twee betekenissen hebben; naast ruimte (space) kan het ook tijd of interval betekenen. Ook met Elysium (Elysium is een latijnse verbastering van het Griekse woord Elysion) kunnen de Elysians Fields bedoeld worden. Dit is een plaats waar de stervelingen, die uitgekozen zijn door de goden, naar toe mogen gaan. Het staat ongeveer gelijk aan het huidige paradijs.



Al deze aanwijzingen verwijzen naar 27 september. Misschien dat er op die datum ergens (Elysium) een aantal uitgekozen stervelingen de Xbox 360 zullen zien voor de officiële launch. Zou het gaan om de Microsoft Xbox 360 winkel in New York? Of misschien op een totaal andere plek? Of is deze website slechts een verzinsel van iemand?

Aan dit nieuwsbericht zit ook een prijsvraag verbonden: Wie de origineelste theorie verzint over de website OriginXbox360.com wint een leuke goodie! De prijsvraag loopt morgen (vrijdag) om 20:00 uur af.