'Vrijgezelle vrouw vindt ict'er saai'

Volgens relatiebemiddelingsbureau Just2Match zijn kunstenaars de meest gewilde partners voor vrijgezelle dames en kunnen ict'ers het wat dat betreft wel schudden. Het bureau verrichtte een onderzoek onder 2.200 alleenstaande vrouwen. Op plaats twee staan architecten, gevolgd door piloten, journalisten en zakelijke ondernemers.

ICT'ers, fiscalisten en deurwaarders liggen slecht bij de vrijgezelle vrouw. Ze worden als saai gezien en voor ict'ers geldt ook nog dat het 'techneuten' zouden zijn.

Kunstenaars daarentegen worden geacht te beschikken over passie, liefde voor schoonheid en een sterke eigen identiteit. Daarnaast vinden de dames de kunstenaar creatief en intelligent. Bovendien beschikt hij ook nog over zakelijk inzicht waardoor hij prima in staat is op creatieve wijze een eigen bedrijf te runnen. Architecten zijn in feite ook kunstenaars. Ook zij ontwerpen mooie dingen.

Mannen met alleen een zakelijke instelling kunnen iets leren van een creatieve kunstenaar, want vrouwen vinden een puur zakelijke instelling niet aantrekkelijk. Verder blijkt het aloude rollenpatroon nog steeds te bestaan. Veel mannen zoeken een vrouw die qua status net iets lager staat en de meeste dames zoeken juist een vent die net iets hoger staat op de maatschappelijke ladder.