Biggetje Brother blikt terug (2)

Maandag was de dag van het goede gesprek tussen Rob en Roel. Rob had iets geroepen van "ja hallo lekker lullen heb jij, je ligt aldoor maar te slapen." Ging over het fietsen. Moest nog uitgepraat.
"Niet zo bedoeld. Ik vind jou echt top. Misschien zo gezegd, maar echt niet zo bedoeld. Fout verstaan. Jij bent echt een kanjert."
Roel ziet de kunstbeenhug al naderen en gaat schielijk akkoord. Later, tegen anderen: "Misschien bedoelde hij wel dat ik lag te slapen toen er iets werd uitgelegd of zo."
Schattig!

Ik wil ook dat huis in, Roel en plein public voor transseksuele SM-Nazi uitmaken, iedereen verstaat het behalve hij, en vangt hij het vroeg of laat toch op, dan in het washok zeggen dat ik hem juist een toffe peer vind en later op dvd eindeloos terugspelen hoe Roel tegen anderen beweert: "Nee joh. Biggetje heeft alleen bedoeld dat ik misschien ooit in Duitsland op vakantie ben geweest of sau."

Behalve wat gedoe met eieren en sokken viel er weinig op deze week. Of het moest het bizarre commentaar zijn dat in de redactiekamer wordt geschreven voor de voice over, mijn goede vriend Boet Schouwink.
Zie je bijvoorbeeld hoe Chantal een eitje bakt, zegt Boet: "Chantal drijft Lieske tot wanhoop. Ze blijft maar jaloers op Ralph, die Nathalie vergeten lijkt te zijn sinds hij samen met Rob een nieuwe hobby heeft: masturberen met een vergeelde foto van Mussert."
Of zoiets. Een groter verschil tussen wat je ziet en wat je hoort is nauwelijks denkbaar.

En als er al wat spannends in beeld komt, bijvoorbeeld Tanja die Lieske tot wanhoop drijft omdat Lieske tiefen zegt en dat niet mag van Tanja, dan zegt Boet: "De vriendschap tussen Tanja en Lieske neemt steeds serieuzere vormen aan. Ze zoeken steeds vaker elkaars gezelschap op. Tanja weet Lieske ook in haar moeilijke momenten als een echte hartsvriendin te steunen."
Niet voor niets eruit gesneden hoor, dat Tanja zegt: "Je bent een geil slettenbakje. Wie wil er nou met zo'n afgelikte boterham?"

Ik snap wel hoe de redactie redeneert, de kans dat Tanja uit het huis gestemd wordt is aanzienlijk. Maar dan hebben ze geen BB-baby meer in het huis. Terwijl ze al leuke weekopdrachten hebben verzonnen. Zo gaan ze iemand vragen om stiekem amfetamine te mengen door de Nutrilon. Voor tien mille. En Joost moet voor vijfduizend euro babypoep door de chocoladepasta doen. Hij mag daar met niemand over praten. Leuke TV! Dus Tanja moet erin blijven! Daarom steken ze Tanja graag een pluim tussen de billen, en proberen ze Chantal, die toch weinig toevoegt, de schuld in de schoenen te schuiven.

Vandaag was eigenlijk het hoogtepunt. Rob, voor het eerst in gesprek met zijn been. Laat een kleuter een voet tekenen en je krijgt ongeveer zoiets. "Vandaag voor het eerst dat ik er wat langer naar kijk. Normaal, dat zeg ik, sokje aan, panty aan, en je ziet hem de hele dag niet meer. Maar nu, met dat mooie weer, is het echt de eerste keer dat ik hem wat langer zie. Valt me niet mee. Dat zeg ik, je gaat er niet mee naar het strand."

Dido en Ingrid zichtbaar kokkend het onderwerp toch gaande houden. Sensatie die je hebt bij bepaalde Franse Kazen, stinken echt naar de ongewassen flamoezen van nonnen van 92 en toch hapjes van willen nemen de hele tijd. Zo lijmen ze Rob ook om maar bezig te blijven over het been. "Dat zeg ik, ook in de disco is het een handicap, laat staan natuurlijk als ik in de rest van mijn leven er nog in slaag een meisje te versieren. Wat me wel gaat lukken hoor, ooit. Maar als zo'n meisje dan denkt owowow, die is echt keihard, heeft zij mijn tweede been te pakken in plaats van mijn derde. Dus het is wel een handicap, ik ben niet gehandicapt, maar dan voelt het als een handicap, wat ik natuurlijk ook wel ben of niet ben maar wel voel of niet voel maar wel ben om juist omgekeerd."
In verlekkerde walging wanhoop zuigt Ingrid haar eigen duim zowat op.

Gelukkig kwamen er later dan eindelijk knotsen.

Stelletje sabbelaars daar. Hoezo, eerste big brother baby? Er zitten er al een stuk of wat in daar hoor.

Live uitzending weinig verrassingen. Cool wel om een stupide lachende Nathalie in de dagboekkamer dat huis terug in te plasmaschermen. Maar weer jammer dat Ralphs reactie niet in beeld kwam. Had die soms een vergeten nooduitgang ontdekt die moest worden gecheckt? Of zat de regie niet op te letten?

Ik voorspel wel dat Nico later vanavond op Retecool tekeer gaat tegen Joost. Lezen zou ik zeggen, want Joost is met zijn mislukte reisleidersact (© Ruud de Wild) inderdaad behoorlijk vervelend. Ik heb het weten te missen op streams en in uitzendingen, maar zo'n compilatie is goed tegen constipatie. Als closethomo moet hij toch lang in het huis blijven, dat soort dingetjes ziet Nico nogal eens over het hoofd, maar Biggetjes taak is om die balans in de gaten te houden.

Nou, maandag godzijdank weer supersenioren. Daar zitten tenminste echte randdebielen in, een paar van die malloten in het huis zouden we goed kunnen gebruiken. Of die Friese Winti Oerwoudcreool uit Expeditie Robinson, is die transfervrij?

Schattig wel die beperkte verbale vermogens van Ralph. Hij zou niet weten wie er op hem ging nomineren. Zou na "je irriteren aan" wel eens school kunnen gaan maken in reality-land.

Zelf had ik op Rob genomineerd. Sterker nog, ik had zijn been afgepakt en over die schutting gekeild. Daarna had ik zijn andere been geamputeerd met een bot broodmes, het met geelband ingesmeerd, en vleeskeurig geschilderd. En dat had ik dan aan hem verkocht onder de voorwaarde dat hij met zijn 'even vasthouden' zou ophouden en eigenlijk maar gewoon helemaal het zwijgen er toe zou doen.