'Meisjes gechanteerd in New Orleans'

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

Een groep vrouwelijke overlevenden van de orkaan Katrina zouden zijn verplicht door ordediensten om hun borsten te tonen. Zouden ze dat niet doen werden ze niet gered. Dit meldde Skynews.

Ged Scott, een Britse vakantieganger, heeft het allemaal zien gebeuren. Hij verbleef samen met zijn vrouw in het Ramadahotel toen het water erg snel begon te stijgen. "Op een gegeven moment zaten er een aantal meisjes op het dak van het hotel. Ze vroegen om hulp bij voorbijvarende agenten, maar in plaats van gelijk hulp te bieden antwoordden ze alleen met: 'Toon ons wat jullie te bieden hebben',begeleid met gebaren om hun t-shirts omhoog te trekken. De meisjes gingen er niet op in. 'Zoals jullie willen', luidde het antwoord van de agenten en ze vaarden gewoon verder."

De reddingsactie was, volgens Scott, helemaal geen echte reddingsactie. "De politie was er meer op uit om foto's te nemen van de enorme ravage en van wuivende mensen in nood dan om ons te helpen. Ze dachten enkel maar aan hun fotoalbum. Deze ervaring heeft mijn ogen geopend. Mijn waardering voor de autoriteiten, van de gewone politieman in de straat tot George Bush, heeft echt het dieptepunt bereikt. Het was uiteindelijk het Amerikaanse volk dat ons gered heeft. Ik wou dat ik hetzelfde van de Amerikaanse autoriteiten kon zeggen", aldus de getuige.